Čistiť pleť, ktorú zima oberá o vodu? Skúste to s olejom, prekvapí vás!

Aj vy už cítite, že pleť dostáva v tomto ročnom období poriadne zabrať? Nemusí byť síce 15 stupňov pod nulou, no exteriérový chlad a teplé vykúrené priestory stále zasahujú do kondície pleti.

16.01.2020 15:00
Starostlivosť o pokožku uľahčujú prípravky, v... Foto:
Starostlivosť o pokožku uľahčujú prípravky, v ktorých sa spája viacero benefitov.
debata

Najčastejším problémom zimných mesiacov je dehydratácia. Pocit suchej, napnutej a niekedy až podráždenej pokožky. Viacero odborníkov sa zhoduje, že práve v zimnom období by sa pleť mala viac premasťovať a rovnako by sa mali zintenzívniť kroky na jej hydratáciu pri jednotlivých bodoch rutiny každodennej starostlivosti.

Tu sa potom objavuje otázka tak potrebného čistenia pleti. Nie, nemali by ste sa mu vyhýbať ani v zime! Každodenné čistenie pokožky (večerné určite, prípadne aj ranné) je pre kvalitu, jas, pevnosť či hydratáciu kože veľmi dôležité.

Ak bojujete s pocitom suchšej kože než zvyčajne, je možné, že by ste mali vyskúšať alternatívu čistiacich olejov. Hoci pred slovkom olej sa mnoho žien ešte stále ľaká, že výsledkom bude pleť s upchatými pórmi a výrazne mastnou T-zónou, trh oponuje. A nielen on. Aj skúsenosti mnohých „odvážnych“ po celom svete.

Na trhu sú totiž olejové čistiace prípravky, ktorých zloženie pleti nielenže prospieva na fronte hydratácie a upokojenia, ale zároveň nepôsobí žiadne problémy pri upchávaní pórov, alebo mastení kože. Na trhu sa nájdu dokonca olejové čistiace emulzie, ktoré sú vhodné na problematickú či zmiešanú pokožku.

Vybrali sme pre vás 5 tipov na ošetrenie pokožky. Nech sa páči tu sú.

Odličovací olej Cleansing Oil-to-Milk od...
Odličovací olej La Mer Cleansing Oil. Predáva...
+3Šetrný čistiaci penivý gél Cannabis Sativa Seed...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čistenie #dehydratácia #pleť #olej #ošetrenie

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...