3 dôležité bonusy retinolu pre pokožku! Ešte ich nepoznáte?

Retinol, alebo aj vitamín A1, výrazne pomáha pri regenerácii kožných buniek. Jeho ďalšie výhody?

15.01.2020 09:00
olej - pokožka - starostlivosť Foto:
Retinol - prečo je dobré ho používať?
debata

Bojovník so starnutím kože

Ide o účinnú látku v boji so starnutím pleti. Prípravky s obsahom vitamínu A zlepšujú stav pokožky a podpisujú sa pod jej svieži vzhľad. Okrem toho retinol pomáha stimulovať produkciu kolagénu, čo je dôležité v boji s vráskami. Ak však používate prípravky s retinolom, je potrebné myslieť na zvýšenú ochranu proti UV žiareniu, pretože sa zvyšuje citlivosť kože práve na slnečné žiarenie.

Účinný pri problematickej pleti

Retinol je účinným bojovníkom proti nečistej pleti. Vďaka exfoliačnému účinku sa prečisťujú póry a tým pádom sa dá predchádzať vzniku nových vyrážok. Zároveň sa znižuje produkcia mazu, takže pri pravidelnom používaní ubúda aj nepekných čiernych bodiek na problematických miestach. Pre ľudí s problematickou pokožkou je výbornou voľbou.

Pomáha pri pigmentových škvrnách

Retinol je tiež tajným tipom v boji proti pigmentovým škvrnám. Ak chcete zjemniť hyperpigmentáciu, mali by ste do svojej každodennej starostlivosti o krásu začleniť práve retinol. V ideálnom prípade aplikujte retinol vo forme séra na kožu pred spaním. Pleť sa v noci regeneruje a kozmetický produkt môže fungovať lepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #problematická pleť #retinol

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....