Vášáryová v rubínovej, Hablovičová ako ste ju nevideli: Farby ovládnu Ples v opere

Sobotňajší Ples v opere púta pozornosť svojím jubileom. Bude iný ako tie predchádzajúce? V niečom určite áno. Hoci spoločenská móda nepodlieha trendom tak výrazne, tohtoročná sezóna určite pripraví pár prekvapení priamo od domácich dizajnérov.

10.01.2020 07:00
debata
Dizajnér Marcel Holubec na zábere z minulého... Foto: Ples v opere
Marcel Holubec, Alexandra Gachulincová a Diana Stern Dizajnér Marcel Holubec na zábere z minulého roka, keď obliekol topmodelku Alexandru Gachulincovú (vľavo) a dlhoročnú klientku Dianu Stern.

Na jubilejný ročník prijal pozvanie dizajnér Marcel Holubec či jeho kolega Boris Hanečka, ktorý sa stará aj o prípravu kostýmov či róbu pre riaditeľku akcie Andreu Cocherovú alebo moderátorku večera Emíliu Vášáryovú. Po jeho boku ani tento rok nebude chýbať Lucia Hablovičová.

Hoci o svojich pripravovaných výtvoroch hovorí len veľmi obozretne, prezradil už pred pár dňami, že divu SND Vášáryovú uvidia hostia plesu v rubínovej farbe. Ešte prekvapivejšia vraj bude Lucia Hablovičová. A tiež vraj vo farbe, v akej pôvabnú brunetku ešte verejnosť nevidela.

"V rámci šiat sme sa rozhodli pre naozaj výnimočnú róbu, ktorá bude hodná tohto jubilea. Dali sme si záležať ne výbere originálnej farby, ktorú sme na Lucii ešte nemali šancu vidieť, a ktorá v kombinácii so prvkami geometrie v rámci strihu vytvorí želaný wau efekt. Verím, že výsledok bude príjemným prekvapením,“ prezradil pre médiá Hanečka, ktorý sa počas minulého roka dostal do výraznej pozornosti verejnosti aj ako autor garderóby pre slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka na... Foto: Ples v opere
Podnikateľka Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka, ktorý jej aj tento rok vytvoril plesový model. Lucia Hablovičová a dizajnér Boris Hanečka na zábere z januára 2019. V roku 2020 vraj na Lucii uvidíme farbu, akú sme na nej ešte nevideli.

Pre Hanečkovho kolegu Marcela Holubca sa nesie tohtoročný ples tiež v pracovno-zábavnom duchu. Niekoľko šiat musel pripraviť, jedny oblečie aj jeho večerné garde – modelka a televízna zabávačka zo šou Tvoja tvár znie povedome. Podľa Holubca mnoho dám pred plesovou sezónou sleduje módne trendy a inšpirujú sa zahraničnými osobnosťami. „Čo sa týka trendov, tými sa snažím pri tvorbe šiat neobmedzovať, ale ako dizajnér ich udávam pre každú dámu individuálne," uviedol.

„Pokiaľ ide o materiály, všetky by mali byť prírodné. Pracujem najmä s hodvábnymi materiálmi ako satén, šifón, organza. Zaujímavé sú potom pre mňa kontrasty medzi jemnými, ľahkými a ťažšími materiálmi,“ vysvetlil návrhár, ktorý tiež prezradil, že pre Gachulincovú tentoraz pripravil model v červenej farbe.

Štylistka Zuzana Kanisová (vľavo) a šperkárka... Foto: Ples v opere
Štylistka Zuzana Kanisová (vľavo) a šperkárka Petra Tóth. Štylistka Zuzana Kanisová (vľavo) a šperkárka Petra Tóth.

Zdá sa teda, že aj slovenskí tvorcovia prejavili túto sezónu náklonnosť výrazným farbám večernej garderóby – podobne ako to ukázal pred pár dňami slávnostný ceremoniál Zlatých glóbusov v Los Angeles, kde sa herečky striedali na červenom koberci v kreáciách rozmanitých a výrazných farebných odtieňov (viac tu).

V prípade štylistky Zuzany Kanisovej sa však dá predpokladať, že zostane verná klasike a staví na obľúbenú čiernu či prípadne tmavý základ s metalickým leskom. Aj to sa však ukáže až v sobotu večer v priestoroch budovy Opery SND, kde sa dvadsiaty ročník koná. Módnu obec zastúpi v tento večer aj šperkárka Petra Tóth, ktorá už stihla prezradiť, že šaty pre ňu pripravila návrhárka Jana Pištejová. „Budú veľmi výnimočné, pretože sa v nich snúbia až tri ateliéry: náš Petra Toth, Janky Pištejovej a Jankiv Sibilings a výsledok bude, verím, úžasný,“ komentovala pre médiá Tóth.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #róba #šaty #trend #Ples v opere #Boris Hanečka #Marcel Holubec #farba

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...