Máte po 40-ke? Na čo si dať pri líčení či starostlivosti pozor?

Aby ste nemuseli so strachom pozerať do zrkadla, majte po 40-ke na pamäti zopár dobrých tipov.

10.01.2020 11:00
zrelá pleť, líčenie, pôvab, žena Foto:
Pleť môže byť svieža aj po 40-ke.
debata

Regenerácia počas noci

Najdôležitejší tip pre krásu – spánok. Zrelá pleť potrebuje veľa pokojného spánku pre vlastné ozdravné procesy. Pred odchodom do postele vypite pohár vody, stimuluje rovnováhu vlhkosti zvnútra a podporuje regeneráciu. Doprajte pokožke na noc výživné sérum podľa typu pleti.

Použite správne lícenku

Aj vhodným líčením si dokážete ubrať zopár rokov. Ako? Pomocou lícenky. Aby bol vizuálny efekt silnejší, naneste červeň na hornú časť líc. Vďaka tomu automaticky vyzeráte mladšie a sviežejšie.

Upravené obočie

Pekne upravené husté obočie takisto dokáže s tvárou zázraky. Dodá „šmrnc“ celej tvári – bohužiaľ, s vekom obočie vypadáva, pôsobí redšie, preto je dôležité nevytrhávať ho. Jeho úpravu, naozaj jemnú, nechajte na kozmetičku. Ak máte obočie krátke, tak si pomôžte ceruzkou na obočie.

Matný rúž opatrne

S vekom sa na perách a v ich okolí vytvárajú jemné vrásky. Tie môže matný rúž ešte zvýrazniť, farba sa v nich usadí, čo v konečnom dôsledku nevytvára pekný dojem. Na pery si najskôr naneste ošetrujúci podklad, ktorý zároveň vyplní jemné vrásky. Rúž použite až následne, skôr sa však matným tónom vyhnite.

Spoľahnite sa na tekuté produkty

Používajte tekuté mejkapy a krémové lícenky. Pri zrelej pokožke sa s práškovými výrobkami už „pracuje“ o čosi ťažšie. Púder sa usadí vo vráskach, na tvári sa vytvárajú nerovnomerne nalíčené miesta a tvár vyzerá staršie. Pri použití výrobkov na krémovej báze pleť pôsobí hladšie, sviežejšie a zároveň sa jej dostáva aj hydratácia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #regenerácia #pokožka #hydratácia

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...