Čaputová, Čírová či Marcinková: Toto je 15 najlepšie oblečených Sloveniek roka 2019

Pri tvorbe rebríčkov módy za rok 2019 sme sa rozhodli tento rok neobísť ani domáce dianie. Aj známe Slovenky dokážu často konkurovať hviezdam z Hollywoodu. Hoci na to nemajú rozpočet, nechýba im krása, šarm a štýl.

31.12.2019 06:00
debata (155)
Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana... Foto: SITA/AP, Rafael Yaghobzadeh
Zuzana Čaputová a Emmanuel Macron Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová na snímke s francúzskym kolegom Emmanuelom Macronom.

TOP 15 najlepšie oblečených známych Sloveniek roka (bez ohľadu na poradie)

  1. Zuzana Čaputová
  2. Táňa Pauhofová
  3. Gabriela Marcinková
  4. Michaela Kocianová
  5. Karolína Chomisteková
  6. Alexandra Gachulincová
  7. Zuzana Kanisová
  8. Kristína Maštalírová
  9. Veronika Vágnerová Husárová
  10. Soňa Mullerová
  11. Mária Čírová
  12. Emma Drobná
  13. Barbara Jagušák Heribanová
  14. Linda Nývltová
  15. Zuzana Mauréry

Uplynulý rok bol mimoriadne bohatý na udalosti, v rámci ktorých sa známe tváre predvádzali v spoločenskej a večernej garderóbe. Dobrá správa znie, že nešlo len o ples v opere či vyhlásenie cien OTO. Herečky, speváčky či modelky nepodcenili už ani udalosti, akými bolo vyhlásenie cien Slnko v sieti, módny maratón Fashion LIVE! či len skrátka jednotlivé večerné prezentácie a večierky, ktorých uplynulý rok priniesol viac ako dosť.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v šatách a...
Kandidátka na prezidenta SR Zuzana Čaputová...
+45Prezidentka SR Zuzana Čaputová (vľavo) a...

Niektoré tváre v našom výročnom rebríčku sú „staré známe firmy“. Verejnosť ich vníma roky, niektoré z nich často prezentované aj v úlohách módnych ikon. Samozrejme, slovné spojenie módna ikona je na Slovensku odvážne. Ba možno priam zbytočné. Žiadať od bežnej Slovenky, aby napríklad kopírovala Emmu Drobnú alebo štíhlu a vysokú Táňu Pauhofovú, nie je celkom možné. Ale obe dámy (zaradené v našej pätnástke) vnímame ako inšpiráciu. Pre rozličné generácie, pre rozličný štýl a najmä ako ambasádorky občasnej hravosti, ktorú by mala móda prinášať.

Popri známych tvárach priniesol rok 2019 aj veľkého nováčika. A hoci primárne by sme prezidentku Zuzanu Čaputovú nemali spájať s módou, ale politikou, nejde to inak. V zozname inšpiratívnych a štýlových žien byť skrátka musí. Bez ohľadu na to, či s niektorými kreáciami žala kritiku – najmä na sociálnych sieťach, kde je často každý za najmúdrejšieho. Jedno je však isté, naša krajina dlho nemala takú pôvabnú a zároveň bystrú a uváženú reprezentantku krajiny vo svete. A pomáhajú k tomu aj jej ženské a elegantné podoby, o časť ktorých sa postaral aj dizajnér Boris Hanečka.

Herečka Zuzana Mauréry so soškou OTO v... Foto: Profimedia
Herečka Zuzana Mauréry so soškou OTO v kategórii najlepšia herečka. Herečka Zuzana Mauréry so soškou OTO v kategórii najlepšia herečka.

Prezidentka Čaputová reprezentuje kategóriu zrelých žien, ktorých štýl môže inšpirovať, no pritom sa nesnaží o prvoplánové sledovanie trendov či prehnanú snahu zostať večne mladá. Platí to aj pre ďalšie dámy z nášho výberu – herečku Zuzanu Mauréry a Soňu Müllerovú. Zaváhali počas roka s nejakým outfitom? Určite áno, ale vo všeobecnosti servírujú konzistentnú verziu ženského šatníka, ktorý lichotí krivkám, rešpektuje nositeľku a jej vlastné preferencie a vo výsledku vyzerá veľmi pôvabne a uberá roky (v tom by sa napríklad mohla Zuzana Čaputová občas zlepšiť). Čo viac si priať?!

Herecké povolanie sa vždy spájalo s pompéznejšou módnou prezentáciou. Najmä, ak ide o premiéry či účasť na filmových festivaloch. A okrem spomenutej Táni Pauhofovej, ktorá tieto akcie zvláda zvyčajne na jednotku (dokonca niekedy aj s hviezdičkou), počas uplynulého roka nepochybne zaujala aj jej kolegyňa Gabriela Marcinková. Krásna východniarka servírovala počas roka niekoľko lookov a za každý jej patrí náš potlesk!

Herečka Gabriela Marcinková stavila na červenú... Foto: Peter Frolo pre Be Well Media
Herečka Gabriela Marcinková stavila na červenú kreáciu a vyzerala výnimočne. Herečka Gabriela Marcinková stavila na červenú kreáciu a vyzerala výnimočne.

Spevácku brandžu okrem Emmy Drobnej, ktorej elegantný sexepíl namiešaný so štipkou punkovej drzosti bodoval v roku 2019, zastúpila v našom rebríčku aj Mária Čírová. A otázku, prečo vlastne, asi netreba ani zodpovedať. Stačí si pozrieť v galérii vybrané trio jej outfitov. Originálna, hravá, za každým o niečo iná. Z niekdajšej teniskovej kráľovnej za klavírom je módny chameleón.

A aký by to bol rebríček bez krások z modelingového móla či misskovských súťaží? Hoci v prípade toho druhého sa často deje, že sa adeptky súťaží krásy sa vrhajú do náručia autorov gýčovej večernej tvorby a robia zo seba umelé bábiky v nadživotnej veľkosti, v prípade Karolíny Chomistekovej a Veroniky Vágner Husárovej módny štýl stojí za zmienku aj povšimnutie.

Riaditeľka Miss Slovensko a modelka Karolína... Foto: MBPFW
DSC Karolína Chomisteková Riaditeľka Miss Slovensko a modelka Karolína Chomisteková v kreácii od Michaela Kováčika po jeho prehliadke na Mercedes Benz Prague Fashion Week.

Samozrejme, aj ony majú rady ľúbivé kreácie. No v prípade Vágner Husárovej zaujme viac jej láska a slabosť pre dámske saká, ktoré kombinuje moderne, sviežo a pritom veľmi bežne a nositeľne. U Chomistekovej je to zase jej ortodoxná oddanosť vízii luxusných značiek (vďaka spolupráci s luxusným butikom), do ktorej sa oblieka od hlavy po päty. Síce nie vždy nájde pochopenie u širšej verejnosti, ale módnych nadšencov uspokojí. Modelky zastúpili v tohtoročnom rebríčku hneď tri krásky. Reč je o Michaele Kocianovej, Linde Nývltovej a tiež Saši Gachulincovej, ktorá na seba pozornosť pritiahla aj vďaka účinkovaniu v šou Tvoja tvár znie povedome.

Do nášho rebríčka pre rok 2019 sa „preobliekala“ aj štylistka Zuzana Kanisová, ktorej výrazný a nezameniteľný puristický štýl síce má svoju podobu už nejaký ten rok, ale zakaždým prináša svoje ovocie. A v prípade Kristíny Maštalírovej, manželky známeho slovenského herca, je to zase jej nežný a nenútený pôvab, s ktorým sa predvádza pred objektívmi, hoci nie sú jej domácim prostredím.

Herec Tomáš Maštalír prišiel na filmovú... Foto: Peter Frolo pre Be Well Media
Herec Tomáš Maštalír prišiel na filmovú premiéru v sprievode svojej manželky. Herec Tomáš Maštalír prišiel na filmovú premiéru v sprievode svojej manželky Kristíny.
Video

© Autorské práva vyhradené

155 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #najlepšie oblečené #Soňa Müllerová #Táňa Pauhofová #Gabriela Marcinková #Zuzana Mauréry #top #Emma Drobná #Zuzana Čaputová

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...