Sršňová pozýva do sveta farieb, vzorov a lásky! Takto oslavuje 10 rokov

Pôsobí na domácej módnej scéne už viac ako 10 rokov, jej značka oslávila tento rok oficiálnu desaťročnicu. Úspešná slovenská návrhárka Lenka Sršňová pri tej príležitosti priniesla veľa "farebnej lásky".

17.12.2019 12:00
COLORLOVE, Satelit, Lenka Sršňová Foto:
Záber na časť expozície z galérie Satelit na bratislavskom Kollárovom námestí, kde sa nachádza výstava COLORLOVE - výstava k 10. výročiu značky Lenky Sršňovej.
debata

Reč je o výstave pod názvom COLORLOVE, ktorú slávnostne otvorili už koncom novembra tohto roka. Príležitosť pozrieť si expozíciu, ktorá zachytáva niekoľkoročné pôsobenie a profesionálny vývoj jednej z najznámejších domácich autoriek, je možné až do 15. januára budúceho roka.

Kto pozná Sršňovej tvorbu, dobre vie, že rada pracuje so živými farbami, miluje vzory, niekedy geometricky presné, inokedy dadaisticky detské a inšpirovať sa dokáže aj maliarmi ako je Ľudovít Fulla. Vo svojej doterajšej tvorbe predviedla už niekoľko polôh a v jednotlivých kolekciách sa hrala s rozmanitými inšpiráciami, rukopis má však jasný a veľmi čitateľný, apeluje na nadšencov módnej hravosti a originality.

Záber na časť expozície z galérie Satelit na...
Záber na časť expozície z galérie Satelit na...
+16Záber z galérie Satelit na bratislavskom...

Lákadlom výstavy, ktorá je venovaná jej tvorbe, môže byť pestrosť a zároveň komplexnosť, s akou autori pristúpili k formovaniu expozície. Návštevníkov čakajú modely zo Sršňovej kolekcií ako Colorcode, Fullove či Cocktail, nechýbajú modely staršie, ale ani tie úplne nové, ktoré dizajnérka predstavila ako kolekciu na rok 2020 počas akcie Fashion LIVE! v októbri tohto roka.

Záber z galérie Satelit na bratislavskom... Foto: Adam Šakový
COLORLOVE, Satelit, Lenka Sršňová Záber z galérie Satelit na bratislavskom Kollárovom námestí, kde sa nachádza expozícia COLORLOVE - výstava k 10. výročiu značky Lenky Sršňovej.

„Je to dohromady desať kolekcií, desať rokov tvorby. Chceli sme ponúknuť mozaiku nášho módneho sveta zasadenú do krajiny vytvorenej na mieru,“ komentovala Sršňová podobu jednej z miestností, ktorá je súčasťou výstavy COLORLOVE. Práve v nej majú možnosť obzrieť si návštevníci Sršňovej tvorbu a vnímať možno aj posun, aký jej móda nadobúdala rokmi.

V priestoroch galérie Satelit na bratislavskom Kollárovom námestí, je však expozícia rozdelená do miestností celkovo piatich. Popri šatách je možnosť pozrieť si aj archívne materiály a zdroje inšpirácií. Kresby, fotografie, nápady zachytené tužkou či v kúske látky – aj to je jedna z podôb, akú Sršňová odhaľuje na bratislavskej výstave.

zväčšiť Záber na časť expozície z galérie Satelit na... Foto: Adam Šakový
COLORLOVE, Satelit, Lenka Sršňová Záber na časť expozície z galérie Satelit na bratislavskom Kollárovom námestí, kde sa nachádza výstava COLORLOVE - výstava k 10. výročiu značky Lenky Sršňovej.

V spolupráci s kurátorkou Zuzanou Šidlíkovou sa rozhodla dizajnérka a tím okolo COLORLOVE priniesť návštevníkom aj možnosť interaktívneho zapojenia sa do hry s módou a Sršňovej svetom. Nechýbajú zábery či klipy z prehliadok alebo fotení. Hoci súčasný predvianočný zhon láka ľudí skôr do nákupných centier, pozrieť si výstavu v galérii Satelit sa určite vyplatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #galéria #móda #satelit #výstava #Lenka Sršňová #farba

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...