Päť vlasových chýb, ktoré vám pridávajú roky!

To, aký máte strih a akú používate farbu, robí veľa. Môžete vďaka tomu vyzerať buď mladšie, častokrát však, žiaľ, staršie...

20.12.2019 09:30
vlasy, krása, mráz, starostlivosť Foto:
Aj cestička vo vlasoch má veľký vplyv na celkový dojem. Ak ju nosíte nesprávne, môže vyzerať o pár rokov staršie.
debata

Najmä týmto chybám by ste sa mali vyhýbať, keď nechcete vyzerať staršie ako v skutočnosti ste.

Krehké vlasy a suché končeky

Predovšetkým, keď pri stylingu pracujete s horúcim vzduchom, vytvárate si kučery alebo si, naopak, vlasy vyrovnávate žehličkou, vo vašich vlasoch sa to rýchlo odrazí. Výsledkom sú rozdvojené končeky a suché pramene, vďaka ktorým pôsobíte staro. Dbajte na to, aby ste vlasy chránili špeciálnymi sprejmi a pravidelne používajte vlasové kúry či oleje, aby bola vaša hriva vždy hydratovaná.

Príliš krátke vlasy

Aj keď to môže skutočne vyzerať štýlovo, pri krátkych vlasoch musíte byť opatrná. Častokrát totiž krátke účesy pridávajú roky. Obzvlášť vtedy, keď máte príliš riedke vlasy bez objemu, krátky strih nemusí byť najlepšou voľbou. Požiadajte o radu svojho kaderníka, určite vám dá dobré tipy.

Nesprávny pútec

Áno, aj tzv. cestička vo vlasoch má veľký vplyv na celkový dojem. Ak ju totiž nosíte nesprávne, môže sa stať, že vyzeráte o pár rokov staršia, hoci vôbec nechcete. Forma tváre je pritom rozhodujúca. Pri oválnych a guľatých tvárach sa lepšie hodí stredové delenie. Ak máte hranatú tvár, lepšie je nosiť pútec na bočnej časti. Aj v tomto prípade vám kaderník určite poradí.

Zlá farba vlasov

Aj farba vlasov môže zdôrazniť váš typ. A aj v tomto prípade sú veci, ktoré môžete spraviť zle. Pretože rovnako ako pri strihu alebo rozdeľovaní vlasov, nie každá farba sa hodí pre každého. Platí to isté: Nechajte si poradiť od kaderníka, určite pre vás nájde dokonalý odtieň.

Vlasy bez lesku

Vaše vlasy potrebujú lesk. Pretože keď majú menej lesku, hneď vyzeráte staršie. Výrobky určené na hydratáciu sú preto absolútne nevyhnutné. Keď bude vaša hriva vyzerať nudne a nevýrazne, pridáte si navrch pár rôčkov. Keď budú, naopak, vaše vlasy vyzerať zdravo, budete automaticky pôsobiť mladšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #starnutie #lesk #farba vlasov #rozdvojené končeky #pútec

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...