Trápi vás počas zimy suchá pokožka? Skúste mandľový olej! Tip na masku

Mandľový olej dodáva pokožke dostatok živín aj potrebnej vlhkosti.

11.12.2019 13:00
pleťová maska, kozmetika Foto:
Počas zimy sa problém so suchou pokožkou zhoršuje.
debata

Mandľový olej obsahuje značné množstvo nenasýtených mastných kyselín. Zvlášť vysoký je podiel kyseliny olejovej. Nenasýtené mastné kyseliny sú veľmi podobné našim vlastným kožným lipidom, čo pokožke pomáha lepšie vstrebávať tieto mastné kyseliny. Kyselina olejová má výhodu v tom, že môže prenikať hlboko do pokožky, čím zvyšuje jej elasticitu. Podpornou látkou je kyselina palmitová, ktorá je súčasťou prirodzeného kyslého plášťa pokožky. K tomu ešte kyselina linoleová, ktorá pokožke dodáva UV ochranu a hydratuje ju. Kyselina linolová má navyše protizápalové účinky, čím dokáže bojovať s podráždeniami pokožky a zároveň ich zmierňuje.

Vitamín E slúži ako ochrana pred voľnými radikálmi, ktoré inak napádajú kolagén v koži a spôsobujú poškodenie buniek. Vitamín B – podporuje rast buniek a pomáha regenerovať poškodenú pokožku.

Mandľový olej tak dodáva našej pokožke dostatok živín a vlhkosti, zjemňuje ju a pomáha predchádzať vráskam sucha. Dôležitým plusom je, že mandľový olej je nekomedogénny, čo znamená, že nezanáša mazové žľazy.

Maska na suchú pokožku Ako na to?

  • 3 PL medu zmiešajte s 1 PL mandľového oleja. Premiešajte a zmes mierne zohrejte v malej sklenenej miske vo vodnom kúpeli. Takúto masku aplikujte na tvár, prípadne aj dekolt a nechajte pôsobiť 15 až 20 minút, potom zmyte vlažnou vodou.
  • Mandľový olej v bio kvalite kúpite za 10 až 12 eur/100 ml

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #maska #suchá pokožka #mandľový olej

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...