Pôsobíte mdlo a unavene? Možno robíte tieto chyby pri líčení!

Ako chceme vyzerať? Sviežo, veselo a žiarivo! Ale namiesto toho máme bledú pleť a unavené oči.

11.12.2019 07:00
očná linka, oko, líčenie Foto:
Dobrou voľbou je očný tieň na spodnú linku rias - oko vizuálne otvorí.
debata

A to napriek tomu, že sme dobre spali a nepretancovali sme noc na žiadnej párty. Vyzeráme hocijako, len nie sviežo. Dobrá správa je, že veľakrát sú na vine chyby, ktorých sme sa dopustili pri líčení. A tie sa dajú ľahko opraviť.

Prečo pôsobíte unavene?

Vyberáte si nesprávny základ
Make-up je základom každého líčenia. Preto je výber správneho odtieňa rozhodujúci. Ak zvolíte príliš svetlý, vaša pleť bude bledá a stŕpnutá. Dokonca aj výrazný oranžový tón vám pridá roky a vytvorí unavený dojem. A ešte na niečo musíte dbať. Ak používate príliš málo produktu, výrazný efekt pôsobí akoby nedokončene a rýchlejšie sa vytvorí mastný film v T-zóne, ostanete doslova fľakatá. Ak však nanesiete produktu príliš veľa, rozpadne sa počas dňa, alebo dokonca okamžite vo vráskach.

Korektor nesprávnej farby
Korektor má úlohu zatrieť nečistoty a pigmentové fľaky, predovšetkým však tmavé kruhy pod očami. Ak však zvolíte príliš svetlú alebo príliš tmavú farbu korektora, docielite pravý opak. Tmavé kruhy dodatočne ešte zvýrazníte. Preto by mal podklad presne zodpovedať farbe pleti. Tmavé miesta môžete stále vyvážiť ľahším tónom.

Vynechávate riasenku
Špirála má fantastický efekt. Otvára oči, vďaka nej pôsobíme sviežejšie, viac žiarime. Ešte lepší bude výsledok, keď pred jej použitím siahnete po klieštikoch na riasy.

Príliš tmavá kajalová ceruzka
Príliš tvrdý farebný odtieň môže spôsobiť, že vaše oči budú pôsobiť menšie a unavenejšie, ako v skutočnosti sú. Príjemnejšie ako čierne sú preto hnedé alebo sivé odtiene. Dobrou voľbou je očný tieň na spodnú linku rias – oko vizuálne otvorí.

Nepoužívate rúž
Bez rúžu ani na krok! Ten je pre sviežu a žiarivú pleť doslova povinnosťou. Použite trochu rúžu aj na líčka a trochu púdru na lícne kosti. Pozor, aby ste to neprehnali!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #únava #pigmentové škvrny #make-up #riasenka

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...