Oči, pery či obočie - toto je dokonalé líčenie podľa Chanel: Inšpirujte sa!

Značka Chanel už tradične púta pozornosť módneho aj beauty sveta. A inak to nebolo ani počas prehliadky Metiers d'Art v Paríži, ktorá sa konala v stredu večer. Inšpirácií ponúkla hneď niekoľko.

06.12.2019 07:00
debata (2)
Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky...
Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky...
+17Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky...

Popri príťažlivej a luxusnej prepracovanej kolekcii zaujalo tentoraz aj líčenie modeliek. Jednotlivé krásky servírovali inšpirácie na aktuálnu večierkovú sezónu, ale aj obdobie prvých mesiacov budúceho roka. Dvorná vizážistka značky sa pritom tentoraz hrala najmä s detailmi. Platilo, že dôraz bol kladený na jednu dominantnú časť tváre.

Pery

Krásna Kaia Gerber je ako stvorená na výrazné sýte farby pier. Už dávnejšie zaujala, keď sa predvádzala v Miláne s rúžom v tmavofialovo-hnedých tónoch, tentoraz to boli priam krvavé pery s výrazným leskom. Druhá variácia potom boli absolútne prirodzené pery nalíčené iba výrazným leskom a zvýraznený bol ich objem. Predvádzali sa tak najmä krásky s plnšími a pôvabne krojenými ústami.

zväčšiť Modelka Kaia Gerber na prehliadke Metiers... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka Kaia Gerber na prehliadke Metiers D'Art značky Chanel v parížskom Grand Palais. Modelka Kaia Gerber na prehliadke Metiers D'Art značky Chanel v parížskom Grand Palais.

Oči

Metalické tóny dokonale korešpondovali s elegantnými kúskami odevov. Kým na kabátikoch, sakách alebo sukniach sa objavovali skôr dekoratívne detaily v zlatej farbe alebo perly, na očiach modeliek sa ocitla strieborná farba. Intenzívnejší podklad umiestnili vizážisti do vnútorného kútika. V niektorých momentoch toto líčenie pôsobila priam ako ťah štetcom.

zväčšiť Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky Chanel v parížskom Grand Palais. Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky Chanel v parížskom Grand Palais.

Obočie

Dôraz na prirodzenosť, či už v tvare, objeme alebo farbe. Platilo to takmer pri všetkých modelkách. Obočie im upravili len hrebienkom, prípadne veľmi jemne kolorovali. Prirodzený oblúk a hustejší tvar ukázala napríklad spomenutá Kaia Gerber, prehliadkový look však nemal jednotný tvar. Obočie akcentovali vizážisti v duchu prirodzeného vzhľadu jednotlivých modeliek.

Dekoratívne detaily

V líčení viečok sa tentoraz objavili dve variácie. Uhrančivo pôsobili kryštáliky, ktoré boli nanesené do vnútorného kútika a fixované lepidlom na kožu. Ak vybrať inšpiráciu na párty sezónu či spoločenský večer, potom je toto možno jedna z extravagantnej­ších, no zároveň veľmi príťažlivých alternatív.

zväčšiť Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky Chanel v parížskom Grand Palais. Modelka na prehliadke Metiers D'Art značky Chanel v parížskom Grand Palais.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krása #líčenie #oči #Vianoce #metalíza #inšpirácia #Chanel #rúž #pery #Kaia Gerber

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...