Zima v rukavičkách! Zahrejte sa, spoznajte našich 15 trendových inšpirácií

Zima vycerila zúbky! Teda aspoň podľa stupnice na teplomeri sa zdá, že už nastali studené časy. Ste pripravená?

03.12.2019 07:00
Dámske rukavice sú súčasťou zimnej výbavy. Foto:
Dámske rukavice sú súčasťou zimnej výbavy.
debata

Jasné, mať dobrý teplý kabát či bundu, vlnený sveter alebo šál a kvalitné topánky s vnútornou podšívkou je základ. Ale svet módy je v zime aj o doplnkoch. K nim sa nepochybne radia rukavice.

V chladnejšej časti roka je na mieste mať po ruke (v kabelke či vreckách kabáta) aspoň jeden pár. Pocit zahriať si skrehnuté prsty oceníte nielen pri rannej ceste do práce alebo večernom návrate, oceníte ho napríklad aj pri korzovaní vianočnými trhmi alebo na víkendovej prechádzke pod holým nebom.

Trendy v rukaviciach opisovať by bolo asi zbytočné. Mnoho žien totiž s radosťou siaha najmä po neutrálnych, no funkčných modeloch. Fungujú farby ako čierna, hnedá či prípadne vínová. Niekedy sa pridávajú vzorované látkové dezény na vrchnej časti, často so vzorom zvieracích potlačí, kára či kohútej stopy.

Dámske kožené rukavice COS. Predávajú sa za 59...
Dámske rukavice s detailom károvaného vzoru....
+12Dámske kožené rukavice Elisabetta Franchi....

Pre odvážnejšie nositeľky sú určené farebné rukavičky, ktoré môžu byť vyhotovené z pravej kože, koženky, alebo prípadne pletenín či syntetických nepremokavých materiálov.

Ak vybrať vychytávku tohto roka, skúste to s rukavicami predĺženými. Vyzerajú na rukách príťažlivo a elegantne, opticky akoby ruku zoštíhlia a skvelo tak doplnia napríklad elegantný kabátik so skrátenými rukávmi v duchu „fifties“ estetiky. Naše tipy vás možno inšpirujú aj na vianočný darček.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #trend #zima #rukavice #tipy

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...