VIDEO: Krátkodobé trendy a neekologická móda? Vinczeová od nich bočí!

Moderátorka Adela Vinczeová sa počas uplynulého víkendu opäť stala múzou pre jedného slovenského dizajnéra. Módu vníma veľmi intenzívne a dokáže v nej vidieť aj výrazný umelecký rozmer. Balastu sa snaží vyhýbať.

02.12.2019 07:00
debata (1)
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od... Foto: Ján Zemiar
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od Michaely Ľuptákovej. Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od Michaely Ľuptákovej.

Ako prezradila Vinczeová v rozhovore pre Pravdu, módu vníma v dvoch rozličných vrstvách. „Jeden je ten umelecký, ktorý ja veľmi obdivujem, pretože je to tak akoby ste tvorili na plátno, ktorým je ľudské telo. Charakter, nejaká energia a štýl a zároveň do toho vkladáte svoje nápadu a kreativitu. To je pre mňa absolútne umenie,“ komentovala moderátorka.

„Potom je tu aj móda, ktorá sleduje nejaké krátkodobé trendy a vo veľmi neudržateľnom spôsobe je masovo tvorená na tejto planéte. Z ekologického hľadiska sa od tohoto typu módy výrazne odkláňam,“ pokračovala Vinczeová, ktorá sa aj s manželom Viktorom snažia pristupovať k spotrebnému tovaru čo najekologickejšie.

VIDEO:

Video

Na otázku, či si vie predstaviť, že by si všetko kúpila len u domácich dizajnérov a takpovediac netvorila odpad masovou módou, odvetila odhodlane. „Do veľkej miery to tak ale aj mám.“

Vinczeová si napríklad do svojej talk-šou oblieka modely, ktoré sú tvorené recykláciou alebo upcykláciou a často nakupuje aj u domácich tvorcov. „Slovenská móda nie je len o nejakých superdrahých kúskoch, ale aj o každodennej móde,“ odkázala vo videu pre čitateľov Pravdy.

Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od... Foto: Nadácia Tatra banky
Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od slovenského dizajnéra Pavla Dendisa. Moderátorka Adela Vinczeová v kreácii od slovenského dizajnéra Pavla Dendisa.

Adela Vinczeová uplynulý piatok moderovala vyhlásenie Ceny Nadácie Tatra banky za umenie a práve na túto príležitosť ju obliekol dizajnér Pavol Dendis. Viac o tvorbe šiat v našom videu.

Video

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #dizajn #ekológia #Adela Vinczeová

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...