Aby svetre v zime nehrýzli! Poznáte triky, ktoré zjemnia každú pleteninu?

Zimné obdobie sa nezaobíde bez nosenia svetrov a pletenín, ale nie vždy je to obdobie príjemné. Najmä pre nositeľky a nositeľov s jemnejšou pokožkou, ktorú dokáže materiál škriabať, omíňať, doslova "hrýzť".

21.11.2019 17:00
debata

Britský Daily Mail upozornil na podobný problém, no zároveň priniesol aj zoznam trikov, ktoré dokážu zjemniť vlákna obsiahnuté vo vašom vlnenom svetri. Vedeli ste napríklad to, že…

  1. Ak sveter vložíte na noc do mrazničky, jeho vlákna sa uzatvoria a na druhý deň bude na pocit omnoho príjemnejší. Rovnako to pomôže, ak vám náhodou váš obľúbený vlnený kúsok napáchol v bare. Chlad a mráz eliminujú nepríjemné pachy.
  2. Ak sveter namočíte do roztoku vody a octu zhruba na dvadsať minút, následne vyžmýkate a necháte vysušiť tak, ako sa svetre sušiť majú (teda rozložené ležiac na ploche, nie visiace vertikálne), tak sa dočkáte príjemnejšieho pocitu a jemnejšieho materiálu.
  3. Ak využijete šikovný trik s vlasovým kondicionérom, pichľavé vlákna vo vašom svetri či úplete (často môže ísť aj o nylon, akrylové vlákna) zjemňujú podobným spôsobom ako vaša hriva. Takto ošetrený sveter je nutné dôkladne prepláchnuť vo vlažnej vode a nechať následne vysušiť.
Dámsky sveter s jemným rolákovým golierikom...
Jemný dámsky úpletový sveter so vzorom Gant,...
+22Herečka Nicole Kidman a jej stávka na jeden z...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sveter #nepríjemné pocity #vlákno #pichľavé

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...