Prvé vrásky a zároveň akné? Toto potrebuje vaša pleť!

O anti-aging produktoch sa šíri stále veľa mýtov. Výraz anti-aging v princípe zahŕňa všetko, čo sa dá proti príznakom starnutia ešte preventívne spraviť.

27.11.2019 09:00
vrásky, žena, zrkadlo, kozmetika,... Foto:
Vitamín A1, nazývaný tiež retinol, sa považuje za zázračný pleťový prostriedok.
debata

To najdôležitejšie pri anti-aging je ale spevniť a stabilizovať štruktúru pleti, ktorá pozostáva z kolagénu, elastínu a hyalurónu. Ak dodávame pleti účinné látky ako je retinol, vitamín C alebo AHA, odbúravanie kolagénu môžeme oddialiť.

Anti-aging nepozná vek

Jednou z najčastejších otázok bude pravdepodobne vek, kedy by sme s anti-aging starostlivosťou mali začať. Nezabúdajte na to, že anti-aging nepozná žiaden vek a to už je vlastne odpoveď na túto otázku. Pretože nikdy nie je príliš skoro na to, aby sme začali pleť chrániť pred vplyvmi prostredia, ktoré vedú k predčasnému starnutiu pokožky. Naša pleť tlmí produkciu kolagénu už vo veľmi mladom veku od 12 rokov a keď máme 20, už existujúci kolagén sa pomaly rozkladá. Takže akýsi „magický“ vek, kedy začneme rozmýšľať nad anti-aging produktami, neexistuje. Vráskam sa dá zabrániť už v mladom veku. Pretože všetci vieme, že ak sa už objavia, pomocou krémov sa ich už nepodarí úplne odstrániť. Dobré anti-aging produkty pôsobia preventívne proti vráskam a zmierňujú tie, ktoré už vznikli.

Nie je to len boj proti vráskam

Krémy, séra, domáce prostriedky – trikov, ktoré sľubujú odstránenie vrások, je neúrekom. Starostlivosť proti starnutiu pokožky si však vyžaduje viac ako len boj proti vráskam. Nečistoty alebo matná, zvädnutá pleť mladému vzhľadu nepomôže, práve naopak.

3 tipy pre kompletnú anti-aging starostlivosť:

Ochranný faktor pred slnkom
Naša pleť potrebuje ochranu, aby nedošlo k zhoršeniu sfarbenia pokožky. Aplikácia opaľovacieho krému s ochranným faktorom 30 alebo vyšším pomáha predchádzať alebo zmierniť sčervenanie kože.

Retinol proti vráskam
Vitamín A1, nazývaný tiež retinol, sa považuje za zázračný pleťový prostriedok. Či už vrásky, pigmentové fľaky, nedostatok pružnosti, akné, rozšírené póry, jazvičky a červené fľaky – retinol je dobrou voľbou, ak ich chceme poraziť. V pleti sa premieňa na kyselinu vitamínu A a vyhladzuje pleť, čím odstraňuje nečistoty, pigmentové fľaky a rôzne vyrážky.

Vyrážkam dovidenia
Akné sa môže objaviť aj po puberte. Výskumy ukázali, že najlepším riešením je kyselina salicylová (BHA). Denné používanie takéhoto prípravku zaisťuje čistú pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #slnko #akné #vitamín C #vrásky #kolagén #hyalurón

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....