3 pleťové masky ako stvorené na zimu, vyskúšajte ich

Pokožka v zime trpí kvôli teplotných rozdielom, ale potrápi ju aj suchý vzduch vo vykúrených bytoch.

18.11.2019 13:00
pleťová maska, kozmetika Foto:
Ulahoďte svojej pleti maskou.
debata

Citrónovo tvarohová maska

Pôsobením citrónovej šťavy sa póry pokožky sťahujú, tým pádom vyzerá pleť zdravšie a hladšie. V kombinácii s tvarohom dodáva pokožke potrebnú hydratáciu aj výživu, ale nezanecháva mastný filter.
Ako na to?
Zmiešajte 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy s dvoma lyžičkami tvarohu. Vymiešajte hmotu, ktorú následne naneste na pokožku a nechajte pôsobiť 15 minút. Opláchnite vlažnou vodou.

Avokádová maska

Vďaka avokádu je pokožka bohato zásobená vitamínmi A a B. Prospešné tuky zasa pokožku vypínajú a chránia ju pred nepriaznivými vplyvmi teplotných zmien.
Ako na to?
V miske roztlačte štvrtinu zrelého avokáda, zmiešajte s lyžičkou medu a bieleho jogurtu. Vymiešajte na krémovú hmotu a naneste na pokožku, vyhnite sa oblasti okolo očí. Nechajte pôsobiť 10 minút, potom zmyte. Pokožku následne nakrémujte.

Maska z aloe vera

Vzácna dužina z rastliny aloe vera dodá pokožke vlhkosť na celé hodiny a preto je ideálnou voľbou na zimné obdobie, kedy koža trpí najmä suchým vzduchom v prekúrených bytoch či kanceláriách.
Ako na to?
Odrežte list aloe vera, narežte ho a potom nožom jemne vydlabte dužinu zvnútra. Následne ju v miske roztlačte a naneste na tvár. Pred použitím tejto masky si najskôr dužinu naneste na zápästie ruky, aby ste zistili, či vám nespôsobuje alergiu. Nechajte pôsobiť na tvári 15 minút, potom dôkladne zmyte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #maska #pokožka #citrón #aloe vera

+ Nezabúdajte na vitamíny, začnite jesť viac ovocia, zachutilo vám.
Nie je všetko len o peniazoch, hľadajte...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....