Zima trápi vaše vlasy, horúci vzduch končeky: Ako s tým zabojovať?

Už mnoho žien svoju starostlivosť delí na letnú a zimnú. Je to asi celkom logické, keďže jednotlivé ročné obdobia menia reakcie aj potreby našej pokožky. A neplatí to len pre ňu.

14.11.2019 07:00
Starostlivosť o vlasy v zime by sa mala zamerať... Foto:
Starostlivosť o vlasy v zime by sa mala zamerať na hydratovanie a výživu.
debata

Áno, asi tušíte správne – rovnaké pravidlo platí aj pre vlasy. Chladnejšia časť roka sa totiž podpisuje na ich vzhľade a kvalite a naozaj musíme dbať na to, aby sme ich ochránili, udržali v ukážkovej kondícii, prípadne sa vyhli nedokonalostiam, ktoré so sebou jeseň a zima prinášajú.

Neprekvapí vás, ak napíšeme, že najväčším problémom vlasov sa v aktuálnom období stáva ich dehydratácia a lámavosť. Spôsobuje ich predovšetkým intenzívne striedanie teplôt. Kým v lete sa mnoho z nás vyhýba klimatizovaným miestnostiam a tak sa teplotné rozdiely exteriéru a interiéru nelíšia až tak výrazne, v zime platí presný opak. Za oknom okolo nuly, doma na gauči vysoko nad 20 stupňov. Takéto zmeny sa podpisujú práve na stave vašich vlasov.

Nočné regeneračné vlasové sérum Overnight...
Regeneračná maska Christophe Robin s výťažkom...
+4Rekonštrukčná zlatá maska s krémovo-gélovou...

Vlas zvyčajne rýchlejšie schne, je dehydrovaný, stráca výživu a automaticky dochádza k jeho lámaniu. Aj preto sa mnoho žien potýka s polámanými končekmi alebo „drsnou“ štruktúrou vlasu práve v zime. Je nutné teda vaše pramene dôkladne vyživiť a ošetrovať.

Ako riešenie sa v tomto prípade ukazujú rozličné výživné masky, prípadne tzv. „leave-in“ produkty – teda ošetrujúce emulzie, ktoré sa nevymývajú a nechávajú sa vo vlasoch pôsobiť. Ďalšou skvelou voľbou môžu byť aj vlasové oleje.

Pri výbere je nutné dať si pozor na to, aký produkt je vhodný práve na váš typ vlasov. Pri jemných je lepšie siahať po jemných a ľahších textúrach. Husté a nepoddajné vlasy ocenia aj intenzívnejší zásah. Periodicitu vám poradí váš kaderník, prípadne ju musíte otestovať sami. Nebojte sa tiež vypýtať si napríklad vzorky produktov priamo v salóne a vyskúšať, ktorý z nich vám sadne najlepšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #dehydratácia #starostlivosť #zima #končeky

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...