Chyby, ktorých sa dopúšťame pri samoopaľovacích krémoch

Vaša pokožka je po lete akási vyblednutá a vy chcete proti tomu zabojovať samoopaľovacím krémom? Dajte si pozor na tieto chyby.

13.11.2019 11:00
Ako si dlhšie udržať opálenie? Existuje... Foto:
Pred použitím samoopaľovacieho krému môžete s čistým svedomím použiť nie príliš mastné telové mlieko.
debata

Už je to tu. Naša pokožka začína po lete vybledať. Svoje vyblednuté nohy strkáme opäť do tmavých pančúch a čo sa týka tváre, pomáhame si make-upom, púdrom a bronzerom. Niektoré dokonca siahnu po samoopaľovacom kréme. Ani v lete to nie je zlý nápad, pretože s jeho pomocou si môžeme cez noc vyčarovať úžasnú pokožku, o akej sme dlhšie snívali. Avšak pri nanášaní buďte opatrná, pretože z jemného letného opálenia sa môže rýchlo stať oranžový fľakatý koberec. Toto sú tri najčastejšie chyby, ktorých sa často dopúšťame.

Zabúdame na peeling

Odumreté kožné bunky nie sú prospešné pre vaše „bezfľakaté“ opálenie. Pretože samoopaľovací krém, či už vo forme gélu, spreja alebo vody, je potrebné nanášať na suchú, vypeelingovanú pokožku. Najefektívnejšia je rukavica určená na peeling alebo doma vyrobený peeling z cukru, soli alebo kávy.

Nekrémujeme suchú pokožku

Pred použitím samoopaľovacieho krému môžete s čistým svedomím použiť nie príliš mastné telové mlieko. Ak je vaša pokožka extrémne suchá, mali by ste jej dopriať vlhkosť, pretože suché miesta absorbujú viac farby. To spôsobí škvrny a rôzne nežiadúce pruhy. Nezabúdajte na to, že najsuchšími oblasťami na našom tele sú kolená a lakte.

Krém nanášame nepravidelne

Ak nanášate samoopaľovací krém prstami, žiaľ, riskujete, že pohybom prstov bude nanášanie nepravidelné. Ak sa vám tvoria pruhy často, mali by ste zvážiť používanie špeciálnej rukavice. S chrbátom by vám mal jednoznačne niekto pomôcť. Ak predsa len aplikujete krém prstami, dôkladne si ich umyte. Najmä medzi prstami by ste mali odstrániť všetky zvyšky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #peeling #suchá pokožka #škvrny #prsty #samoopaľovací krém

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...