Valentino uchvátil Peking módou haute couture: Čo záber, to hotové umenie!

Slávna módna značka Valentino je jednou z tých, ktoré stále udržiavajú tradíciu kolekcií haute couture, teda výnimočnej, luxusnej a stopercentne ručne vypracovanej módy na zákazku, ktorá nemá vo svete obdoby.

11.11.2019 07:00
debata
Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture,... Foto: SITA/AP, Andy Wong
Valentino Haute Couture, Peking Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture, ktorú dizajnér Pierpaolo Piccioli predstavil na výnimočnej prehliadke v Pekingu v priestoroch Aman Summer Palace.

Už dávno sa mnohé svetoznáme odevné firmy sústreďujú na ázijský trh, kde sa vrstva boháčov a superboháčov v posledných rokoch násobila a kde vznikol silný dopyt po luxusnom tovare. Kolekcie haute couture sa síce v obchode kúpiť nedajú, ale aj na ne sa tu nájde klientela. Aj preto neprekvapí, že dizajnér Pierpaolo Piccioli vytvoril kolekciu haute couture špeciálne pre Peking.

Modelka v kreácii Valentino Haute Couture na...
Modelka v jednej z kreácii kolekcie Valentino...
+8Modelka v jednej z kreácii kolekcie Valentino...

V čínskom veľkomeste sa najprv konalo otvorenie veľkého obchodu s talianskym názvom Valentino na priečelí, no až prezentácia kolekcie bezmála päťdesiatky modelov, ktoré pripravil kreatívny šéf s tímom superšikovných krajčírok a krajčírov bola skutočným vrcholom vstupu značky na čínsku pôdu.

V priestoroch letného paláca v Pekingu sa konala výnimočná šou, na ktorej sa modelky predvádzali v šatách pokojne titulovaných označením umelecké dielo. Detaily, ktorých výroba trvá desiatky, ba niekedy stovky a tisícky hodín, ušľachtilé a luxusné materiály, niekedy kreovanie doslova nitka po nitke – aj tentoraz to bola haute couture v jej najdokonalejšej podobe, akú kedysi prinášali starí majstri.

zväčšiť Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture,... Foto: SITA/AP, Andy Wong
Valentino Haute Couture, Peking Modelka na prehliadke Valentino Haute Couture, ktorú dizajnér Pierpaolo Piccioli predstavil na výnimočnej prehliadke v Pekingu v priestoroch Aman Summer Palace.

Modelky, medzi ktorými dominovali ázijské krásky, prezentovali veľkolepé róby s architekturálnymi detailmi, ale aj romantické či orientálne pôsobiace kúsky z materiálov, v ktorých dominoval efekt intarzie či ručného vyšívania a tvorby jednotlivých opulentných vzorov. Efektné bolo aj líčenie, o ktoré sa postarala slávna vizážistka Pat McGrath a ktoré vybraným dievčatám prisúdilo tváre celé zamaľované strieborným náterom.

Pri kolekcii Valentino je už zvykom, že je na pohľad ohurujúca. Potvrdila sa to aj tentoraz, keď sa už jednotlivé zábery, ktoré obleteli svet, dajú považovať za výnimočné vizuálne momenty. Viete si predstaviť, ako by ste tieto diela vnímali, ak by ste sedeli priamo v prvom rade? Nuž, zatiaľ bude musieť stačiť aspoň fotografia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #luxus #móda #Valentino #Peking #haute couture

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...