Najslávnejšie sako na svete aj vo vašej skrini? Máme 16 lacnejších variácií!

Písal sa rok 1954, keď sa zrodila jedna z ikon módy. Dodnes má svoje výnimočné postavenie v ženskom šatníku a pre mnohé dámy je nesplniteľným, no večným snom. Reč je o saku z dielne značky Chanel.

06.11.2019 07:00
debata
Herečka Dianna Agron v saku značky Chanel s... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Dianna Agron v saku značky Chanel s dvojradovým zapínaním. Herečka Dianna Agron v saku značky Chanel s dvojradovým zapínaním.

Slávna dizajnérka Coco Chanelová po počiatočných neúspechoch svojho salónu, ktoré nasledovali po druhej svetovej vojne, oslávila veľkolepý návrat práve kolekciou plnou elegantných a nadčasových sák. Dodnes fascinuje proces ich výroby, ktoré sa mnohé značky snažia napodobniť. Odborník však okamžite rozozná, či ide o klasiku alebo len jej „atrapu“.

Na druhej strane, ruku na srdce – pri dnešných sumách, ktoré si žiada značka Chanel – cena saka štartuje pri sume 3000 až 4000 eur, je nereálne, aby si väčšina žien naplnila sen o chanelovských sakách či blejzroch. A tu sa otvára, respektíve už pred mnohými rokmi otvorila cesta pre ďalšie značky.

Herečka Katie Holmes v blejzri značky Chanel na... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Katie Holmes v blejzri značky Chanel na párty značky Chanel. Herečka Katie Holmes v blejzri značky Chanel na párty značky Chanel.

Variácie na tvídové kúsky či modely zo štruktúrovaného buklé sa objavujú v móde roky a nájdete ich na trhu už za priaznivých pár desiatok eur. Samozrejme, originálu sa rovnať nemôžu, ale v garderóbe dokážu zázraky často aj tak.

Chanelovské saká sa dajú kombinovať na elegantnú nôtu, môžu sa mixovať v modernejšom športovom alebo street-wear duchu a nepochybne v nich zaujmete v spoločnosti – či už vyrážate do divadla, alebo na piatkovú párty do vychyteného klubu. My sme vybrali pre vás dostupnejšie alternatívy.

V galérii si však môžete pozrieť aj slávne celebrity v kúskoch s originálnym „Chanel“ sakom. Mimochodom, na Slovensku a v Česku medzi jeho fanúšičky patrí napríklad Alena Pallová, Dominika Cibulková, Monika Babišová či napríklad manželky bohatých finančníkov.

Elegantné sako z buklé s dvojradovým zapínaním...
Skrátené elegantné dámske sako Hugo Boss....
+25Chanelovské sako z dielne iBlues. Info o cene v...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #móda #trend #Chanel #sako #napodobenina

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...