Spánok je pre pleť dôležitý, dobrý krém tiež! Aké si vybrať, na čo myslieť?

Vedeli ste, že v súčasnosti spíme v priemere o hodinu menej ako to bolo pred tridsiatimi rokmi? Spánok je pritom dôležitý nielen pre energiu, psychickú pohodu, ale aj krásu!

30.10.2019 17:00
Používanie nočného krému je pre pleť veľmi... Foto:
Používanie nočného krému je pre pleť veľmi dôležité.
debata

Áno, nie je asi tiež žiadna novinka, že pre regeneráciu pleti je veľmi dôležitý pravidelný spánkový režim. Pokožke pomáha zregenerovať, dostatočný a hlboký spánok odstráni príznaky únavy, ale tiež napríklad môže bojovať s opuchmi okolo očí. Ak k tomu pridáte vhodnú nočnú starostlivosť, pleť sa odmení sviežejším, zdravším a energickejším vzhľadom.

Jednou z ciest v tomto prípade sú aj nočné krémy, či prípadne masky, ktorých popularita sa zvýšila najmä v posledných rokoch. Niežeby nočný krém bolo niečo nové – tie sa používali už roky, ale práve vývoj v laboratóriách a možnosti súčasnej vedy dokázali vytvoriť aj prípravky, ktoré pracujú ešte účinnejšie a cielia na konkrétne problémy.

Nočný krém Declaré 5 Secrets Night Cream...
Nočný krém Toleriane Ultra Nuit od La Roche...
+4Nočná intenzívna hydratačná starostlivosť...

Populárnymi sa stali najmä už spomenuté nočné masky. Tie sa nanášajú na vyčistenú pokožku pred spaním, pokojne aj v hrubšej vrstve a nechajú sa dostatočne vstrebať do pokožky a pôsobiť na ňu počas spánku. Posilňujú ochrannú bariéru kože, redukujú stresové prejavy pleti, hydratujú.

Podobne funkčné a efektívne sú aj nočné séra, s ktorých pomocou sa ráno po zobudení koža tiež vypne, pôsobí sviežejšie a mladšie. Hitom sú tiež pleťové oleje, konieckoncov jeden z najslávnejších produktov na nočnú starostlivosť (nájdete ho aj v galérii) je založený práve na olejovej báze.

Novinkou posledného vedeckého vývoja sú potom zase produkty, ktoré pracujú aj s filozofiou (a účinkami) aromaterapie. Samotným zložením a vôňou navodzujú pocit spánku, redukujú stres a prinášajú hlbší a intenzívnejší spánok – práve ten, ktorý je pre telo (aj náš zovňajšok) najdôležitejší.

Dôležitým atribútom pri nočných prípravkoch je ich zloženie – ideálne sú tie, ktoré pleť síce vyživujú a posilňujú, ale nezaťažujú. Nebojte sa v prípade voľby nočnej starostlivosti siahnuť po kozmetike určenej špecificky na citlivú pleť. Vždy je lepšie byť ku koži šetrný. Ak máte dobré skúsenosti napríklad s konkrétnou pleťovou kozmetikou na deň, ideálne je ako prvé vyskúšať nočnú starostlivosť rovnakej značky. Firmy zvyčajne vyvíjajú celé línie s tým, že účinok sa zintenzívňuje, ak sa používajú rôzne produkty rovnakej značky. Nie je to však podmienka! Najmä nájdite pre svoju pleť to, čo dokáže najlepšie zužitkovať a následne sa vám odmení želaným výsledkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #starostlivosť #spánok #pleť #maska #pokožka #krém

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...