S kruhmi pod očami bojujú aj hviezdy! Ako ich zvládnuť bez krémov?

Nie je to len problém bežných žien. S výraznými kruhmi pod očami bojujú aj hollywoodske hviezdy či topmodelky. Dajú sa vôbec odstrániť?

17.10.2019 11:00
debata
Herečka Kristen Stewart na zábere z festivalu... Foto: Reuters, ARND WIEGMANN
Herečka Kristen Stewart na zábere z festivalu vo Švajčiarsku, kde neskryla výrazné kruhy pod očami. Herečka Kristen Stewart na zábere z festivalu vo Švajčiarsku, kde neskryla výrazné kruhy pod očami.

O tom, že s kruhmi pod očami bojujú aj slávne ženy, niet pochýb. Stačí sa na niektoré z nich pozrieť a pochopíte, že aj u nich sa na výzore pleti podpisuje stres, únava, neustále cestovanie a lietanie z kontinentu na kontinent či genetická výbava.

Medzi vhodné príklady patrí len 18-ročná Kaia Gerber, dcéra topmodelky Cindy Crawfordovej, ktorá sa aj napriek profesionálnemu líčeniu nevyhla zobrazeniu jej „vačkov“ v okolí očí priamo na týždňoch módy. Herečku Kristen Stewartovú, ktorá je tiež tvárou parfumu a kozmetiky Chanel, na festivale vo Švajčiarsku tiež zachytili s výraznejšími prepadnutými „polkruhmi“ v očnom okolí.

Ak s podobným problémom bojujete tiež, dobre viete, že zbaviť sa ho nie je jednoduché. A to dokonca ani pri špičkovej starostlivosti. Niekedy však viac ako profesionálne produkty pomôžu domáce vychytávky.

Modelka Kaia Gerber počas módnej prehliadky v... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka Kaia Gerber počas módnej prehliadky v Paríži. Ani ona neukryla kruhy pod očami. Modelka Kaia Gerber počas módnej prehliadky v Paríži. Ani ona neukryla kruhy pod očami.

O aké vlastne ide? Nezabúdajte, že základom je kvalitný a dobrý spánok. Práve jeho intenzita a úroveň sa podieľajú na tom, aby sme ráno po zobudení vyzerali oddýchnuto a kruhy pod očami boli čo najmenšie. Ideálne je však tiež obmedziť alkohol, cigarety či príjem kofeínu. Všetky tri spomenuté veci sa totiž podieľajú na vzniku opuchov a zašednutého očného okolia.

Ak už daný problém riešite, potom by ste mohli vyskúšať napríklad rýchlu prvú pomoc s ľadovými lyžičkami, ktoré si vychladené z mrazničky následne priložíte na očné okolie. Buďte však opatrní a nepoužívajte príliš studené lyžičky.

Mnohí odborníci sa zhodujú, že efektívnejšie sú v tomto prípade napríklad čajové vrecúška – konkrétne zo zeleného čaju, ktorý je plný antioxidantov a pleti prospeje. Žiadna novinka nie sú ani plátky uhorky. Vodou naplnená zelenina sa postará o hydratáciu očného okolia a vypnutie pokožky, rovnako ako elimináciu opuchov.

Menej známy trik je obklad z tinktúry z petržlenovej vňate. V šálke alebo pohári roztlačte pár lístkov petržlenovej vňate a zalejte horúcou vodou. Nechajte lúhovať a vychladnúť, následne naneste na vatový tampón a priložte na 15 minút na očné okolie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #celebrita #kruhy pod očami #odstránenie

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Problémy s popraskanými rukami vyriešite tuhým krémom.
O zamestnanie neprídete, tak prestaňte strašiť svoje...