Krátky strih podľa Charlize Theronovej! Ženskosť vynikne aj s ním, pozrite sa

Hoci jej kedysi média prisudzovali prívlastky ako nežná, romantická či zvodná ikona filmového plátna, herečka Charlize Theron má od týchto prirovnaní celkom ďaleko. Posledné roky jasne definovala svoju ženskosť, sexualitu, ale aj nezávislosť či postavenie v Hollywoode ako silná žena.

10.10.2019 07:00
debata
Charlize Theron počas návštevy talk-šou... Foto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
Charlize Theron Charlize Theron počas návštevy talk-šou moderátora Jimmyho Kimmela.

Najnovším prvkom, ktorý sa o tento status juhoafrickej rodáčky ešte pričinil, je jej nový účes, s ktorým už obieha rozličné programy či podujatia. Naposledy sa napríklad objavila na premietaní filmu Addamsova rodina, kde prekvapila úpravou v duchu záveru 80-tych rokov a akejsi fúzie punkovo-mestského štýlu berlínskej mládeže. O pár hodín neskôr ukázala dynamickejšiu a zároveň aj zvodnejšiu verziu krátkeho účesu u moderátora Jimmyho Kimmela.

Pre mnohé ženy je voľba krátkeho účesu doslova neprijateľná. Dlhé pramene si udržiavajú až do vysokého veku, majú pocit, že sú akoby definíciou ženskosti, poznávacím znakom pohlavia. U Theronovej však jasne vidieť, že opačná alternatíva môže byť rovnako príťažlivá, zaujímavá a často aj veľmi oslobodzujúca.

Herečka Charlize Theron na premiére filmu...
Charlize Theron počas návštevy talk-šou...
+14Vlasový púder Tecni.Art Super Dust od L´Oreal...

V jej novej úprave vidieť využitie melírového efektu, keď sa tmavšie pramene striedajú so svetlými. Strih je pritom tvorený tak, že sa jednotlivé pramene ťahajú smerom do čela z vršku hlavy, dokonca až zo zadnej časti. Takzvaný „pixie“ strih už mnohé lifestylové magazíny prirovnali napríklad k niekdajšej úprave slávnej herečky Mie Farrowovoej.

Na podobné variácie však v minulosti našli odvahu napríklad aj herečka Jennifer Lawrence (veľmi podobné prevedenie), jej kolegyňa Scarlett Johansson (romantickejšia variácia), Michelle Williams (čistý a minimalistický strih v jednoliatej farbe) či speváčka Rihanna (chlapčenský nádych).

My si myslíme, že jednotlivé variácie stojí za to pozrieť si v našej galérii. Nájdete tam aj niekoľko tipov na ošetrujúce produkty. Pri krátkych vlasoch je dôležité definovanie štruktúry prameňov, objem, ale aj fixácia. Nezabúdajte na to, ak sa pre taký rozhodnete!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krátke vlasy #účes #Charlize Theron #strih #pixie

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...