Päť účinných spôsobov, ako zatočiť s lupinami

Vravíte, že ste nikdy nemali lupiny? Blahoželáme! V skutočnosti však patria k najčastejším vlasovým problémom, predovšetkým v zime.

12.10.2019 08:00
vlasy, problém, lupiny, starostlivosť Foto:
Ak máte šupinatú pokožku, peeling je logickým riešením.
debata

Pokožka hlavy sa vysušuje, lupiny padajú na ramená, hneď, ako si dáte dole čiapku z hlavy. Váš čierny sveter vyzerá ako zasnežený. Príčina väčšinou tkvie v nesprávnej starostlivosti.

Aspirín v šampóne

Aspirín obsahuje salicyláty, rovnakú účinnú látku, ktorá sa vyskytuje v šampónoch proti lupinám. Rozdrvte dve tablety aspirínu kovovou lyžičkou a prášok zmiešajte s kapsulou svojho obľúbeného šampónu. Vmasírujte do vlasov, ako to robíte bežne a nechajte päť minút pôsobiť. Za ten čas môže kyselina salicylová uvoľniť lupiny. Potom vlasy dôkladne opláchnite bežným šampónom. Jedno takéto ošetrenie by malo stačiť, ale postup môžete v prípade potreby bez váhania zopakovať.

Oplach citrónovou šťavou

Kyslosť citróna môže vyrovnať pH hodnotu pokožky hlavy a udržať tým lupiny na uzde. Vmasírujte si pod sprchou dve polievkové lyžice citrónovej šťavy do pokožky hlavy a dôkladne zmyte. Potom primiešajte do čajovej lyžičky citrónovú šťavu a vlasy dôkladne umyte. Tento postup opakujte každý deň, kým lupiny celkom nevymiznú.

Oplach jablčným octom

Podobne ako citrónová šťava pôsobí aj jablčný ocot, má vysoký obsah kyselín, ktorý vyrovnáva pH pokožky hlavy. Ďalšou výhodou je, že spôsobuje vo vlasoch krásny lesk. Zmiešajte štvrť šálky jablčného octu so štvrtinou šálky vody a zmes nalejte do fľaše s rozprašovačom. Vlasy dôkladne postriekajte a potom si hlavu obviňte uterákom. Oplach nechajte pôsobiť 15 až 60 minúť, potom vlasy zmyte ako zvyčajne. Proces opakujte dvakrát týždenne.

Peeling pokožky hlavy

Ak máte šupinatú pokožku, peeling je logickým riešením. Pridajte do vody trochu morskej soli a vmasírujte do vlasovej pokožky a korienkov. Suché šupinky sa odlúpnu a korienky sa obnovia.

Šampón proti lupinám

Pravdaže, v akútnom stave môžete siahnuť aj po špeciálnom šampóne. Nové formuly sú dostatočne jemné, vlasy nevysušia. Tento šampón však nepoužívajte preventívne, lebo narúša rovnováhu pH pokožky hlavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šampón #citrón #jablčný ocot #lupiny #morská soľ #aspirín

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...