Chanel vzal svet na parížske strechy! Luxus aj neha - toto je nová kolekcia

Na módny dom Chanel sa aj po smrti jeho kreatívneho riaditeľa Karla Lagerfelda upiera pozornosť. Možno práve preto, lebo chcú jeho nástupkyňu Virginie Viardovú nachytať na hruškách. Dobrá správa, pre ňu aj pre Chanel znie, že sa to zatiaľ nestalo.

02.10.2019 07:00
debata
Modelka v kreácii z dielne značky Chanel z... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelka v kreácii z dielne značky Chanel z kolekcie na sezónu Jar/Leto 2020. Modelka v kreácii z dielne značky Chanel z kolekcie na sezónu Jar/Leto 2020.

Kreatívna šéfka slávneho parížskeho ateliéru v utorok predstavila svetu novú kolekciu určenú na sezónu Jar a Leto 2020 a nepochybne nadchla všetkých priaznivcov chanelovskej estetiky a luxusu. Bonusom v prípade Viardovej sa pritom stáva cielenie na mladšieho klienta. Napriek tomu, že značka patrí medzi najluxusnejšie (a najdrahšie) na svete, uvedomuje si, že musí zaujať mladšiu generáciu. S novou kolekciou to určite bude fungovať.

Model Kaia Gerber v kreácii z dielne značky...
Modelky počas záverečného defilé prehliadky...
+22Modelka v kreácii z dielne značky Chanel z...

Viard nechala so svojím tímom postaviť v parížskom Grand Palais imitáciu typických parížskych striech. Nechýbali komíny, pozinkované plechové strechy, skosené či v podobe chodníčkov, ktoré medzi nimi vedú a umožňujú návštevníkom prejsť si často obvod celej budovy. Tentoraz slúžili ako mólo pre modelky.

V kolekcii bolo vidieť prítomnosť kovového lesku (inšpirácia plechovými plochami) vo farebnosti niektorých kostýmov či šiat. Popri metalickej kovovej sa však objavilo množstvo farieb a sviežich tónov či základné chanelovské kontrasty – čierna verzus biela alebo modrá v spojení s bielou a červenou.

Model Kaia Gerber v kreácii z dielne značky... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Model Kaia Gerber v kreácii z dielne značky Chanel z kolekcie na sezónu Jar/Leto 2020. Model Kaia Gerber v kreácii z dielne značky Chanel z kolekcie na sezónu Jar/Leto 2020.

Množstvo kúskov z novej kolekcie zdobila variácia retiazkového vzoru, istým spôsobom citácia retiazok zašívaných do podšívky na spodnom leme sák Chanel a istým možno tak trochu odkaz na parížske nebo plné drôtov, káblov a kovových spojení, ktoré sa pretínajú medzi budovami.

Parížska strecha je miestom romantických filmov, je to miesto, kde sa rodí láska, dejú sa bláznivé veci so skupinou priateľov. A aj preto sa celá kolekcia niesla v mladistvom duchu. Modelky sa objavili v tvídových minišatách či spojení kabátikov so šortkami a sukňami. Frivolnosť dodávali volány, riasenie alebo áčkové línie sukní či šiat na spôsob predĺženého saka.

zväčšiť Modelky počas záverečného defilé prehliadky... Foto: Reuters, GONZALO FUENTES
Modelky počas záverečného defilé prehliadky Chanel v Paríži. Modelky počas záverečného defilé prehliadky Chanel v Paríži.

Súčasťou novej kolekcie Chanel bola aj denimová móda čo potlač s variáciou na logo značky. Sú to zvyčajne modernou klientelou milované kúsky a dá sa očakávať, že platiť to bude aj tentoraz. Záver šou sa už potom niesol v typicky elegantnom (akoby večernom) duchu, keď sa k slovu dostala spomenutá čierno-biela farebnosť či modely v spojení čiernej farby a trblietavých detailov (akoby parížska noc pozorovaná zo strechy). Viac si pozrite v galérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #strecha #Paríž #metalíza #kov #kolekcia #inšpirácia #Chanel #čierno-biela #Nebo #jar/leto 2020 #tvíd

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...