5 slávnych blondínok z 5 generácií! Ako to robia? Inšpirujte sa ich vzhľadom

Krásne, zvodné, príťažlivé, mnohé zároveň prirodzené a veľmi nežné a ženské. Pri plavých vlasoch existuje niekoľko možností, ako sa upraviť, aby ste vyššie menované prívlastky docielili.

30.09.2019 07:00
debata

Blon farba vo vlasoch je pritom populárna naprieč generáciami. Nosia ju mladé dievčatá, ženy na hranici medzi tínedžerstvom a dospelosťou. S obľubou však po nej siahajú aj dámy po tridsiatke či päťdesiatke.

Výhodou plavých vlasov je najmä fakt, že opticky omladzujú. A pútajú pozornosť. Existuje množstvo prieskumov o tom, ako blond vlasy dokážu prilákať oko verejnosti. A nielen tej mužskej. So správnou úpravou sa potom plavá farba vlasov javí ako ideálna cesta na príťažlivý vzhľad.

Aj v Hollywoode sú, samozrejme, svetlé kadere veľmi žiadané. Vychádza to ešte z éry dív ako Mae West či Marilyn Monroe, ikon a sexidolov niekoľkých generácií. Hoci dnes sa slávne blondínky zvyčajne prezentujú prirodzenejšie, ich sexepíl a fyzická príťažlivosť je nespochybniteľná. My sme vybrali päticu dám, ktorými sa môžete inšpirovať ako blondínka naozaj v každom veku.

Julia Schlaepfer – okolo 20 rokov

Mladá herečka Julia Schlaepfer je typickým príkladom plavovlasej sexbomba. Zvádza k tomu svojím vzhľadom, ale aj úpravou. Na nedávnej premiére stavila na výrazné líčenie očí, ktorým tak dodala dramatickejší pohľad. Kadere si nechala decentne sčesať a zapnúť do chvosta. Pleť je takmer bezchybná, líčenie pier skôr telové a dôraz dostáva práve pohľad. Hoci v jej prípade je jasné, že pozerať sa môžete buď do očí, alebo do… výstrihu!

zväčšiť Herečka Julia Schlaepfer na premiére novinky... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Julia Schlaepfer na premiére novinky The Politician z produkcie Netflix. Herečka Julia Schlaepfer na premiére novinky The Politician z produkcie Netflix.

Michelle Williams – 39 rokov

Už niekoľko rokov nosí výrazný blond odtieň vo vlasoch, hoci svet si ju pamätá aj s ryšavým tónom či hnedými vlasmi. Práve blond jej však svedčí najviac. Mikádo, aké posledné mesiace herečka (naposledy ocenená cenou Emmy) nosí, je veľmi svieže a mladistvé. Williams nikdy nevolí príliš výraznú úpravu. V jej prípade je základom prirodzenosť a bezchybná pleť, lícenkou sú zvýraznené lícne kosti. Pery zvyčajne nechá pretrieť len telovým rúžom a na viečkach používajú jej vizážisti béžové či bronzové tóny. Trošku maskary a svieži dievčenský look je na svete.

zväčšiť Herečka Michelle Williams stavila na priam nahé... Foto: Reuters, MARIO ANZUONI
Emmy 2019 - 11 najlepších lookov hviezd - Michelle Williams Herečka Michelle Williams stavila na priam nahé líčenie s ružovým telovým tónom na perách a veľmi jemne nalíčenými viečkami. Pomocou lícenky sú zvýraznené lícne kosti.

Gwyneth Paltrow – 47 rokov

Držiteľka Oscara patrí medzi nestarnúce blondínky, ktoré fascinujú bezchybnou a stále sviežo vyzerajúcou pleťou. Občas experimentuje s líčením očí a kladie dôraz na ne pomocou dymového líčenia či výrazných farieb na viečkach. V tomto prípade je však jasný opäť trend prirodzenosti, ktorú umocňuje pokožku akoby bez mejkapu. Na perách je rúž vo farbe pier, len s jemným leskom. Pohľad otvára a zvýrazňuje použitie umelých mihalníc, dôraz je kladený na trsy mihalníc smerom k vonkajšiemu kútiku oka.

Herečka Gwyneth Paltrow na filmovej premiére... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Gwyneth Paltrow na filmovej premiére The Politician. Herečka Gwyneth Paltrow na filmovej premiére The Politician.

Gwen Stefani

Trend výrazných mihalníc, ktoré sú zahustené umelými trsmi, využívajú blondínky pomerne často. Robí tak aj speváčka Gwen Stefani. Patrí medzi plavovlásky, ku ktorej povestným črtám v líčení sa radí výrazný červený rúž. Stefaniovej voľba padá pravidelne na matný odtieň, pery opticky zväčšuje pomocou ceruzky v identickom tóne. Práve ona je ukážkovou ďalšieho trendu, ktorý sa skvelo hodí niektorým blondínkam. Reč je o kontraste platinového tónu vlasov a tmavého obočia. Kým niektoré plavovlásky si nechávajú obočie tónovať do svetlejších farieb, Stefani volí kontrast. A ten je uhrančivý a príťažlivý.

zväčšiť Speváčka Gwen Stefani a jej nestarnúca tvár. Foto: Reuters, ERIC GAILLARD
Speváčka Gwen Stefani a jej nestarnúca tvár. Speváčka Gwen Stefani a jej nestarnúca tvár.

Jessica Lange – 70 rokov

Aj vo veku 70 rokov si udržiava plavý odtieň vo vlasoch. Samozrejme, je iný ako v mladosti, ale tóny svetlých prameňov stále herečke dodávajú pôvab a príťažlivosť. Pomáha kratší zostrih a forma, ktorá pôsobí energicky a omladzujúco. Jessica Lange nikdy nepatrila k dámam, ktoré by siahali po botoxe alebo výplniach. Stavia na prirodzenosti v líčení, čo vidieť aj na tejto fotografii. Pery, aby nadobudli objem, sú ošetrené leskom. Pleť je len zjednotená pomocou ľahkého krycieho krému. Výraznejšie, ale nie príliš, sú oči. Aj v tomto prípade platí, že dôraz kladie na mihalnice a príťažlivý pohľad.

zväčšiť Herečka Jessica Lange na premiére projektu The... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Herečka Jessica Lange na premiére projektu The Politician. Herečka Jessica Lange na premiére projektu The Politician.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Gwyneth Paltrow #vzhľad #Gwen Stefani #Michelle Williams #inšpirácia #pôvab #blond

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...