Široké nohavice sú absolútny hit sezóny! Máme pre vás 12 inšpirácií

Naznačili to už mnohé hviezdy a rovnaký názor majú aj dizajnérske značky. Či už tie svetoznáme z luxusných adries v Paríži alebo Miláne, alebo siete obchodov s odevmi. Hitom sú široké nohavice.

25.09.2019 07:00
debata (2)
Moderátorka Michelle Hunziker predvádza horúci... Foto: Reuters, PIROSCHKA VAN DE WOUW
Moderátorka Michelle Hunziker predvádza horúci trend - elegantné široké nohavice. Moderátorka Michelle Hunziker predvádza horúci trend - elegantné široké nohavice.

Áno, táto jeseň sa skrátka nesie v ich znamení. Strih nohavíc dostal nové rozmery už v letných kolekciách. Lenže, kým na pláži alebo v letom rozpálenom meste sa ľahučké široké nohavice zdajú logické, tentoraz sa s nimi nebudete chcieť rozlúčiť.

Široké nohavice poskytujú niekoľko výhod – najmä v prípade, ak nemáte ideálne miery účastníčky súťaže krásy. V masívnejšom strihu skryjete drobné nedostatky, ale zároveň dokážete aj siluetu predĺžiť. Pozor však, ak ste nižšieho vzrastu, tam je nutné široké nohavice kombinovať s podpätkami, aby sa efekt osvedčil.

Jesenná móda láka na variácie z rozličných materiálov. Okrem klasických zmesových materiálov sa nosia nohavice vlnené, menčestrové, ale aj denimové. Áno, úzke či cigaretové džínsy sú podľa najnovších trendov v týchto mesiacoch skutočne nahradené širokým strihom. Reč nie je pritom o zvonových džínsoch. Nohavice je široká už od oblasti bokov alebo bedier.

Herečka Juliette Binoche stavila na výrazné... Foto: SITA/AP, Caludio Onorati
Juliette Binoche Herečka Juliette Binoche stavila na výrazné oranžové nohavice širokého strihu, ktoré doplnilo vzorované sako.

Čo sa dĺžky týka, máte niekoľko možností. Siahnuť môžete napríklad po nohaviciach s dĺžkou až po okraj topánky. Tak sa silueta predĺži a celkový look dostáva nádych 30-tych rokov minulého storočia. Ak si vyberiete napríklad trojšvrťové široké kuloty, atmosféru zmeníte na retro náladu šesťdesiatych a sedemdesiatych. Klasika je potom široký strih s klasickou dĺžkou po členok.

V obuvi siahajte napríklad po čižmách, ale aj trojštvrťových čižmičkách či členkových topánkach. So širokým strihom funguje podpätok, ale rovnako neurobíte zle, ak zvolíte obuv na pánsky štýl v duchu oxfordiek alebo mokasín na masívnejšej, plnej podrážke. Variácií máme niekoľko, pozrite si ich s nami.

Široké elegantné nohavice Richard Allan pre...
Široké elegantné nohavice H&M Conscious...
+15Široké elegantné nohavice Hugo Boss. Predávajú...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #trend #strih #nohavice #široké #jeseň 2019

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...