Ideálny mejkap pre vašu pleť aj čas? Skúste cushion - vankúšiky krásy!

Na jednej strane je polička v kúpeľni plná prípravkov od výmyslu sveta a kozmetická taštička plná na prasknutie. A potom je tu snaha o efektívne zjednodušenie vášho života v prípade starostlivosti o seba samu. Dá sa to vôbec?

19.09.2019 09:30
Práca s tekutým "cushion" mejkapom je veľmi... Foto:
Práca s tekutým "cushion" mejkapom je veľmi jednoduchá.
debata

Ak sa obzrieme pár rokov späť, pri vízii dokonalého mejkapu to veru jednoduché nebolo. Najprv tu bol krycí mejkap, niekto potreboval korektor a na fixovanie sa zase pridával púder. Postupne teda začali kozmetické značky pracovať s efektom spájania vlastností niekoľkých prípravkov do jedného. Áno, z ekonomického hľadiska sa to možno nejaví ako najlepšia stratégia – ale konkurencia na trhu velila jasne. Radšej pridať do ceny jedného produktu a uspokojiť zákazníčku, ktorá chce život zjednodušiť.

Výsledkom sa tak stali pre niekoho krémy s krycími vlastnosťami ako BB alebo CC-krémy, u niekoho zase zabodovali mejkapy s pridaním pudrových čiastočiek na zmatnenie. A medzi poslednými výdobytkami trhu sa objavili tzv. cushion mejkapy.

Výdrž mejkapu Double Wear od značky Esteé...
Ľahučký krycí mejkap v penovej hubke...
+4Cushion mejkap Armani to go Cushion od Giorgio...

Podobne ako spomenuté „bébé“ či „cécé“ vymoženosti aj táto šikovná pomôcka pre ženskú krásu dorazila z Ázie a okamžite si našla množstvo fanúšičiek. Niet však divu, v otváracom obale pripomínajúcom najčastejšie púder sa totiž objavila špongia napustená mejkapom, ktorá tak výrazne uľahčila jeho nanášanie na pleť.

Zloženie cushion mejkapov zároveň prinieslo pre ženy pocit lepšie ošetrenej a zjednotenej pokožky. Jeho bežnou súčasťou sa totiž stali hydratačné látky, revitalizačné prísady, anti-ageingových pomocníkov ako je kyselina hyalurónová či ochranný faktor proti slnečnému žiareniu.

Momentálne sa už na slovenskom trhu nachádzajú desiatky produktov na výber a popularita cushion mejkapov vo všeobecnosti rastie. Aj preto je podľa nás najvyššia príležitosť, ak ste tak ešte nespravili, niektorý z nich vyskúšať. Vybrali sme pre vás 6 tipov v rozličných cenových kategóriách.

Náš tip: Keď sa cushion mejkap roztiera špongiou zo stredu tváre do strán, pôsobí prirodzene a hodí sa na bežné denné (odľahčené) nosenie. Keď ho však budete nanášať jemným vklepávaním, farba sa bude vrstviť a docielite silnejšie krytie, podľa toho, ako potrebujete. Ideálne na večer, do divadla či na večierok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #mejkap #dekoratívna kozmetika #tvár #ošetrenie #výhoda #krytie #cushion

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...