Máte 20, 40 či 60 plus? Aké šaty si vybrať na túto jeseň naznačia hviezdne inšpirácie!

Vybrať si vhodné šaty vzhľadom k vášmu veku? Nie, naozaj to nie je problém. A budú aj trendové.

18.09.2019 07:00
debata
Herečka Meryl Streep (70) bodovala v šatách s...
Topmodelka Karen Elson (40) sa pred prehliadkou...
+6Herečka Maya Hawke (21) predvádza typicky...

Či už máte dvadsať, tridsať alebo päťdesiat, výber modelov jedného z najtypickejších kúskov ženskej garderóby je dostatočne pestrý, aby uspokojil každú vekovú kategóriu. S príchodom jesene sa pritom môžete zamerať na pár trendových detailov, s ktorými rozhodne nešliapnete vedľa.

Napríklad v rámci farebnosti sa nepochybne presadzujú sýte odtiene a výraznejšia jesenná farebnosť. Jedným z našich tipov je napríklad sýta zelená farba. Vo viacerých variáciách a skôr tmavších alebo výraznejších odtieňoch. Po lete bude príjemným osviežením vašej garderóby.

V strihoch bodujú najmä klasické šaty so širšou sukňou a zvýrazneným driekom. Ten je zväčša definovaný už samotným strihom alebo potom následne aj opaskom. Napríklad dámy po šesťdesiatke ocenia takýto strih pri maskovaní jemných nedostatkov, pričom však budú pôsobiť dostatočne mladistvo a pôvabne – stačí len voliť dobrú farbu (červená, čierna, žltá, okrová, bordová), prípadne vzor (florálne motívy, zvieracia potlač, flitre).

Pre takzvaný office look sú stále v kurze tubové šaty. Veľmi populárna je dĺžka do polovice lýtok. Ak ich máte výraznejšie, potom pár centimetrov radšej uberte a pridajte podpätky. Lýtka predelené v polovici sukňou budú opticky pôsobiť masívnejšie.

Pri výbere materiálov sa riaďte inštinktívne tým, v čom sa cítite pohodlne. Okrem bavlnených zmesí alebo modelov s prímesou syntetických tkanív či vlny sú v kurze aj hodvábne saténové materiály či napríklad jemný úplet. Skvelou jesennou voľbou sú potom šaty z priadze buklé, tvídové modely, ale aj jemnejšie, no hrejivé zamatové kúsky.

V galérii vyššie nájdete naše inšpirácie z nedávnych podujatí, na ktorých sa predvádzali hviezdy. Dolu prinášame aspoň výberovú generačnú inšpiráciu.

Meryl Streep (70 rokov)

Herečka Meryl Streep (70) bodovala v šatách s... Foto: Reuters, MARK BLINCH
Meryl Streep, šaty, jeseň, inšpirácia Herečka Meryl Streep (70) bodovala v šatách s potlačou kvetín. Na čiernom podklade sa odohráva biela vzorovaná hra. Opticky šaty omladzujú a pritom zároveň dokážu zoštíhliť partie smerom od pása nadol.

Sharon Horgan (49 rokov)

Odtieň zelenej farby tak nejako k jeseni patrí.... Foto: Reuters, MARK BLINCH
Sharon Horgan, šaty, jeseň, inšpirácia Odtieň zelenej farby tak nejako k jeseni patrí. Aj herečka Sharon Horgan (49) stavila na model, ktorý lichotí jej pleti a strihovo postave. Okrem farebnosti je skvelou inšpiráciou na jeseň 2019 aj strih s miernym retro detailom širokých ramienok a biely kontrast spony opasku, ktorý ešte vyzdvihujú lodičky.

Maya Hawke (21 rokov)

Herečka Maya Hawke (21) predvádza typicky... Foto: Reuters, MARK BLINCH
Maya Hawke, šaty, jeseň, inšpirácia Herečka Maya Hawke (21) predvádza typicky jesenný outfit v šatách z vlneného materiálu a s tradičnejším károvaným vzorom. Hoci niekto by mohol oponovať, že model pôsobí až príliš retro, aj toto je inšpirácia na aktuálnu sezónu Jeseň/Zima 2019. Hawke na snímke s kolegom Jonahom Hauerom-Kingom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #jeseň #trend #inšpirácia #hviezdy #herečky #jeseň 2019

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....

+ Nedávajte do svojho tela niečo čo viete, že by vám mohlo uškodiť.
Zmena nie je pre každého, preto si to ešte...