Fashion LIVE! ponúkne top dizajnérov - Hanečku, Ľuptákovú aj Rozboru

Od 4. do 6. októbra si priaznivci módy budú môcť v Bratislave pozrieť prehliadky viac ako 25 dizajnérov a značiek zo Slovenska i zahraničia.

15.09.2019 12:00
Lenka Sršňová - Fashion LIVE! 2018 Foto:
Modelky v kolekcii Lenky Sršňovej pod názvom Monochroma na akcii Fashion LIVE! 2018. Dizajnérka sa predstaví aj na tohtoročnom podujatí.
debata

V priestoroch obchodného domu na bratislavskom Kamennom námestí sa začiatkom októbra uskutoční podujatie Fashion LIVE!. Od 4. do 6. októbra si priaznivci módy budú môcť pozrieť prehliadky viac ako 25 dizajnérov a značiek zo Slovenska i zahraničia, a to dizajnérskej špičky i mladých nádejných návrhárov z umeleckých vysokých škôl. Chýbať nebudú mená ako Boris Hanečka, Michaela Ľuptáková, Richard Rozbora, Lenka Sršňová, Martin Hrča a Pavol Dendis. Z Českej republiky predstavia svoju tvorbu uznávaní dizajnéri Lukáš Macháček a Tereza Vu.

Hlavnou témou aktuálneho ročníka je strih, ktorý sa odzrkadlil aj na vizuáloch i na špeciálnej scéne. Tá vznikne pod taktovkou architekta Petra Gondu v budove na prvom podlaží obchodného domu na Kamennom námestí, kedysi známom ako Prior.

V prvý deň podujatia si návštevníci a návštevníčky budú môcť pozrieť spoločnú kolekciu študentov odevného dizajnu z Ateliéru 343 VŠVU a ateliéru z Univerzity J. E. Purkně pod názvom Project Zero Impact, kolekciu dizajnérky Anity Virág so značkou AWA a tvorbu Patrika Haaza a Michaely Ľuptákovej z kolekcie The Power of Clothes. Piatkový program Fashion LIVE! ukončia spomínaný Lukáš Macháček, ktorý predstaví svoju štýlovú alternatívnu módu, a Tereza Vu, ktorá je známa luxusnou haute couture spodnou bielizňou.

Sobotný program budú tvoriť prehliadky Mariny Žiakovej, Terezy Rosalie Kladošovej, spoločne vytvorenej kolekcie Petry Kubíkovej a Terezy Feňovčíkovej a značky Rozbora Couture. Svoju novú kolekciu predvedie aj Lenka Sršňová. Posledná prehliadka sobotného večera bude patriť Martinovi Hrčovi.

V nedeľu svoje výtvory predstavia dizajnérky Petra Kovacs a Petra Weingart, značka puojd od Michaely Bednárovej, dizajnér Pavol Dendis a spoločnú kolekciu ukážu aj Maja Bozović a Silvia Zrebná. Podujatie zakončí svojou najnovšou kolekciou Boris Hanečka. Fashion LIVE! v nedeľu vyvrcholí odovzdávaním ceny Noizz Fashion Award 2019 pre najobľúbenejšieho dizajnéra, ktorej držiteľa verejnosť môže vybrať v online hlasovaní.

Oficiálnemu programu bude predchádzať tretí Fashion LIVE! Talk, ktorý sa uskutoční 30. septembra v priestoroch Café Berlinka v Bratislave. Témou diskusie, ktorá sa začne o 18:00, bude, rovnako ako u hlavného podujatia, strih. Hosťami diskusie budú dizajnéri Zoltán Tóth, Ala Krivá a Adela Malendová, ktorí do svojich kolekcií prenášajú myšlienky zero waste, udržateľnosti a geometrie tvarov.

Od 15. do 20. októbra si milovníci módy budú môcť prísť vybrané kolekcie pozrieť a kúpiť do Fashion LIVE! x virvar designer pop-up-u. Ten nájdu vo virvar showroome na Hlbokej ceste 7 v Bratislave. „Tešíme sa, že opäť môžeme tie najlepšie dizajnérske kúsky predviesť verejnosti nielen počas trojdňového podujatia Fashion LIVE!, ale aj neskôr v októbri v rámci virvar showroomu, kde si ich môžu nielen zblízka pozrieť, ale aj zakúpiť,“ vyjadrila sa manažérka Fashion LIVE! Zorka Husarčíková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Fashion Live!

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...