Oči si pýtajú špeciálnu starostlivosť! Toto je 7 krémov, ktoré fungujú okamžite

Vedeli ste, že očné okolia využíva presne 22 svalov a počas dňa sa v priemere tieto svaly zmrštia 22-tisíc krát? A to len pri žmurkaní. Niet divu, že oči dostávajú poriadne zabrať.

09.09.2019 14:06
Očný krém, žena, kozmetika, pleť Foto:
Niektoré ženy si myslia, že postačujúcim riešením pre očné okolie je krém na tvár. Pointa očných krémov však spočíva predovšetkým v ich delikátnom a účinnom zložení.
debata

Práve na tejto časti tvári vidieť veľmi často prvé príznaky starnutia. Často výraznejšie a viditeľnejšie ako pri zvyšku tváre. Pleť očného okolia je veľmi jemná a pritom neustály pohyb a výkon očí počas dňa ju ešte oslabuje. Ak si k tomu pridáte aj problémy ako opuchy, vačky pod očami či tvorbu vrások – je to jasné. O oči sa musíte obzvlášť postarať!

Podľa Ruth Rogersovej, odborníčky a školiteľky švajčiarskej kozmetickej značky La Prairie je nutné, aby si ženy dali záležať na očnej starostlivosti. „Znaky starnutia očného okolia sa prejavujú najviac na piatich miestach. Cielenou starostlivosťou však dokážeme pohľad znovu otvoriť a tieto príznaky eliminovať,“ uviedla Rogerrs pre Pravdu.

Mnoho žien si myslí, že starnutie očného okolia spôsobujú len viditeľné vrásky (vejáriky či tzv. kohútie stopy) vo vonkajšom kútiku oka. Lenže, starnutie sa ukazuje napríklad aj stavom vrchných a spodných viečok, či dokonca prostredníctvom obočia, nadobočnicovej kontúry a celkových očných kontúr.

Niektoré ženy si myslia, že postačujúcim riešením pre očné okolie je krém na tvár. Pointa očných krémov však spočíva predovšetkým v ich delikátnom a účinnom zložení. Sú špecificky určené na citlivú a jemnú oblasť očného okolia a preto, ak ste tak ešte neurobili, je dobré zaradiť ich do dennej kozmetickej starostlivosti. Správne zvolené prípravky dokážu zjemniť vrásky, vypnúť pokožku očného okolia alebo s prídavkom rozjasňujúcich (napríklad perleťových) častíc dodať pohľad jas a sviežosť (najmä v prípade tmavých kruhov pod očami).

Ak váhate, aké prípravky vybrať pre očnú starostlivosť, hľadajte na obaloch napríklad obsah látok ako je kyselina hyalurónová, ceramidy, kaviár, retinol, vitamín C a vitamín E či neuropeptidy či už spomínanú perleť pre rozjasnenie. Špeciálnu kategóriu v oblasti očných prípravkov potom tvoria tie, ktoré prinášajú takmer okamžitý účinok.

Podľa prieskumov je ich na trhu niekoľko. Sľubuje ich už spomenutá značka La Prairie s výťažkami kaviáru, ale medzi top produktami sa v niektorých prieskumoch (napríklad v tom zo serveru Goodhousekeepin­g.com) objavili aj značky ako Chanel, La Roche Posay či Mary Kay. My sme pre vás urobili výber 7 produktov s okamžitým efektom – nájdete ich v galérii.

Očný krém La Roche-Posay Redermic R Eyes...
Luxusné sérum Skin Caviar Eye Lift od La...
+4Protivráskový krém Chanel Le Lift Creme Yeux sa...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #starostlivosť #oči #krém #očné okolie #okamžitý efekt

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...