Na pleťovú masku použijeme maslovú tekvicu alebo tekvicu Hokkaido. Následne pridáme ingrediencie podľa typu pokožky. Základnú masku si pripravíme nasledovne:
Surovú tekvicu olúpeme, pokrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra, kde ju zmixujeme. Ale môžeme ju aj uvariť vo vode a následne vidličkou loztlačiť. 150 gramov tekvice potom dáme do misky, pridáme 1 vajce a trochu mlieka, všetko poriadne premiešame. Prstami nanesieme na tvár, vynecháme okolie očí a necháme pôsobiť 15 až 20 minút. Potom zmyjeme vlažnou vodou. Masku si môžeme dopriať 2 aj 3 razy týždenne počas tekvicovej sezóny.
- Ak máme suchú pleť: Pridajte do masky navyše aj 1 ČL medu, ktorý pôsobí antibakteriálne a zároveň pokožku vyživí.
- Ak máme mastnú pleť: Pridajte do tekvicovej masky pár kvapiek jablčného octu a poriadne premiešajte. V tomto prípade však masku nechajte pôsobiť o čosi kratšie, iba 10 minút, pretože ocot môže pôsobiť na kožu agresívnejšie.
- Peeling na telo: Do pripravenej masky primiešajte kryštálový cukor a máte hotový telový peeling.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Hokkaido polievka na Varecha.sk