Najdôležitejšie trendy jesene? Toto sa bude určite nosiť, dámy!

Módnym trendom pre jeseň a zimu je kombinovanie štýlov, retro, ležérny štýl, pestrofarebné potlače, menčester a hnedé tóny farieb.

02.09.2019 17:00
debata (1)
Dlhé splývavé šaty v štýle boho-chic, ktoré sa... Foto: archív značky
Dlhé splývavé šaty v štýle boho-chic, ktoré sa dajú nosiť s kabátmi aj koženými bundami. Model na snímke Reserved. Dlhé splývavé šaty v štýle boho-chic, ktoré sa dajú nosiť s kabátmi aj koženými bundami. Model na snímke Reserved.

„Trendom pre jeseň a zimu je možnosť nakombinovať si šatník do niekoľkých štýlov. In sú jednoznačne retro veci, áčkové šatovky i kombinácie kožených kúskov. Nosiť sa budú mrkváče, džínsy s vysokým pásom a ležérna pletáž. To ale neznamená len svetre, ale aj pletené šaty, pletené kabáty a veľké šály,“ uviedla počas nedávneho veľtrhu módy Styl a Kabo v Brne Nikoleta Apostolu zo siete Fashionplanet.

Do módy sa podľa nej vracia menčester, nosiť sa budú hlavne splývavé kúsky – košeľové šaty aj tuniky. Novinkou v jesenných trendoch sú šaty dlhé až na zem, ktoré je možné kombinovať so svetrom alebo koženou bundou.

Jemné vzory a retro atmosféra - v odevoch ich... Foto: archív značky
Jemné vzory a retro atmosféra - v odevoch ich nájdete v jesenných kolekciách najbližších mesiacov. Jemné vzory a retro atmosféra - v odevoch ich nájdete v jesenných kolekciách najbližších mesiacov. Vizuál Mohito.

Už v jesennej a zimnej móde prichádzajú hnedé farby a prírodné odtiene, táto farebnosť zostane v móde aj pre jarnú a letnú sezónu, naznačujú aj ďalší odborníci. „Posúvame sa do moderného boho štýlu, ktorý poznáme už po dve sezóny. Pribúda v ňom ale inšpirácia africkými vzormi. Prichádza pánsky štýl, napríklad nohavice s vestou a sakom navrstvené tak, ako to nosia páni, aj unisex kúsky, pri ktorých na ramienku nespoznáte, či ich má nosiť dáma alebo pán,“ opísala Apostolu.

Veľkým hitom jesenných kolekcií budú hnedé... Foto: archív značky
Veľkým hitom jesenných kolekcií budú hnedé tóny. Na odevoch aj doplnkoch. Veľkým hitom jesenných kolekcií budú hnedé tóny. Na odevoch aj doplnkoch. Výber z kolekcie značky Lindex.

Aj naďalej sa budú nosiť potlače, košeľové šaty a splývavé strihy. Obľúbeným materiálom je silk touch, teda materiál, ktorý vyzerá a správa sa ako hodváb, ale je lacnejší a oveľa lepšie sa udržuje – dá sa napríklad prať v práčke.

Tóny hnedej, vlnené materiály, materiály s... Foto: archív značky
Tóny hnedej, vlnené materiály, materiály s prímesami elastanu Tóny hnedej, vlnené materiály, materiály s prímesami elastanu či hodvábne variácie. Aj to sa všetko nájde v jesenných kolekciách. Model na snímke H&M Studio Jeseň 2019.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #vzory #trend #farba #materiál #hnedá #jeseň 2019

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...