Neoberajte sa zbytočne o krásu, vyhnite sa chybám

Tu sú chyby, ktorých sa každodenne dopúšťame pri starostlivosti o našu krásu.

30.08.2019 12:00
mejakp, žena, krása Foto:
Pokúšate sa o dokonalosť?
debata

Mastné krémy v lete

Leto si žiada viac hydratácie, preto namiesto mastných krémov, ktoré sa skôr hodia na jeseň či zimu, siahnite po ľahších textúrach, ktoré sa postarajú o hydratáciu pokožky. Najmä citlivá pokožka si doslova „pýta“ viac vody počas leta, inak sú na nej vrásky viditeľnejšie a takisto je vplyvom slnečných lúčov náchylnejšia na tvorbu nových.

Neustále nové a nové produkty

Výživné či liečivé látky v kozmetických prípravkoch potrebujú istý čas, aby na vašej pleti zanechali pozitívne účinky. Priveľa rôznych výrobkov môže dokonca spôsobiť ochorenie – dermatitídu. Preto nekupujte všetky novinky, ktoré vám padnú do oka, niekoľko mesiacov používajte jeden typ kozmetiky a sledujte, ako naň reaguje vaša pokožka. Občas to trvá niekoľko mesiacov, než sa účinky toho-ktorého produktu prejavia.

Nesprávne produkty pre váš typ pokožky

Princíp výberu krémov je v podstate jednoduchý – hutné krémy pre suchú a zrelú pokožku, nie pre mladú a mastnú. Tá skôr potrebuje hydratáciu. Mastná pleť, či problematická si žiada iné produkty ako pokožka citlivá či suchá si sklonom k začervenaniu. Aj v tomto prípade platí, že zle zvolený krém môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Ak si nie ste istá, aký typ pokožky máte a čo si v starostlivosti žiada, obráťte sa na odborníčku. Existuje aj možnosť podrobného rozboru pleti a natavenie tip-top starostlivosti.

Hubky a štetce pravidelne nečistíte

Ruku na srdce… Kedy ste naposledy umyli svoje štetce, ktorými si na tvár nanášate púder? A čo hubky na nanášanie mejkapu? Všetky kozmetické pomôcky, ktoré schovávate vo svojej kozmetickej taštičke, musíte pravidle umývať v saponáte. Inak sa na nich hromadia baktérie, ktoré sa potom veľmi jednoducho dostanú priamo na vašu pokožku. Zvlášť pri mastnom type kože je takáta starostlivosť na mieste. Je na rôzne „útoky“ nečistôt náchylnejšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #kozmetika #mastná pleť

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...