Letné opálenie vám môže vydržať dlhšie aj o pár týždňov. Ako na to?!

Oficiálny termín konca letných prázdnin sa už blíži, skôr či neskôr to bude platiť aj pre leto a letné počasie ako také. Túžite si však spomienku na slnečné lúče udržať čo najdlhšie?

27.08.2019 07:00
Ako si dlhšie udržať opálenie? Existuje... Foto:
Ako si dlhšie udržíte letné opálenie? Existuje množstvo pomocníkov.
debata

Azda každý rok sa po lete zamyslíme nad tým, ako by sme dokázali udržať dlhšie našu príťažlivú farbu z opálenia. Koža totiž bledne každý deň. Dôvodom je denná hygiena – umývanie, sprchovanie, krémovanie tela aj tváre.

Hoci podľa niektorých ide o tzv. proces samouzdravovania kože, pretože opálenie zo slnka je akýmsi prejavom jej „poškodenia“ – nie všetci majú na to rovnaký pohľad. Pre niekoho je bronzový tón skrátka žiadaný a atraktívny a snaha udržať si ho nás vedie často k tomu, aby sme lapali posledné intenzívnejšie slnečné lúče až do poslednej chvíle.

Namiesto toho však môžete využiť aj možnosti stále dokonalejších ošetrovacích prípravkov, ktoré telu nielen pomáhajú v rámci opálenia, ale zároveň ho aj hydratujú či kožu zjemňujú. Základom je, samozrejme, hydratovaná pokožka. Ak opomenieme dôsledný pitný režim, ktorý tiež zohráva úlohu, sústredíme sa rovno na procesy, ktoré pomáhajú kožu hydratovať.

Bronzujúce kvapky Custom Sculpting Drop od...
Samoopaľovací krém na telo a tvár Gradual Tan...
+3Jemný sprchový gél Nivea Care Shower Creme Aloe...

Zvládnuť sa to dá s pomocou kvalitných umývacích emulzií či olejov, hydratačné sprchové gély alebo peny slúžia v tomto prípade opálenej pokožke najlepšie. Záleží aj na teplote vody. Príliš horúca pokožke nerobí dobrú službu, myslite na to a voľte radšej vlažnú.

Následne by mala nasledovať hydratácia po každodennom kúpeli či sprche. Lesklá, pružná a pevná koža vydrží opálená dlhšie a myslite na to zakaždým, keď sa pozriete na hydratačné telové mlieko alebo telové maslo. Nezostaňte len pri pozeraní, aplikujte ich podľa potreby. Najmä v lete stúpa spotreba prípravkov s prívlastkom „after sun“. Ich funkcia spočíva predovšetkým v schopnosti predĺžiť opálenie, niekedy dokonca o niekoľko týždňov. Pri týchto produktoch je však dobré uvedomiť si, že ich treba používať už počas celej letnej dovolenkovej sezóny.

Po zmenách počasia sa potom ako riešenie môžu javiť tónovacie a samoopaľovacie emulzie na telo, ktoré opálenej koži zvýraznia odtieň a predĺžia ho a pri svetlejšej koži ju dokážu zmeniť o dva až tri odtiene. Do bronzova. Opatrne však s výberom, medzi oranžovou a bronzovou je často veľmi tenučká hranica! Odporúčame poradiť sa s odborníkmi, alebo sa pokojne poradiť s ďalšími nadšencami na kozmetických fórach a portáloch, ktoré sú v súčasnosti také populárne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #leto #slnko #tipy #prípravky #opaľovanie #predĺženie

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...