Pár správnych dotykov pre mladšiu pleť! Spravte si liftingovú masáž!

Zázračných prípravkov, ktoré sľubujú návrat pružnej a pevnejšej pleti, je na trhu tisícky. Ale viete, že potrebujú ešte čosi navyše?

23.08.2019 07:00
debata
zväčšiť Masážne línie na tvári, ktoré by ste mali... Foto: SHUTTERSTOCK
Masážne línie na tvári, ktoré by ste mali nasledovať pri nanášaní produktov. Masážne línie na tvári, ktoré by ste mali nasledovať pri nanášaní produktov.

Áno, reč je o správnej a účinnej aplikácii. Stále viac kozmetických značiek pridáva ku svojim produktom aj letáky s návodom, ako jednotlivé krémy, séra či emulzie nanášať.

Pri nanášaní krému by ste mali dodržiavať pokyny, ktoré uvádza výrobca. Je dobré viesť pohyb rúk, ktorými roztierate krém smerom nahor alebo do strán. Nebojte sa jemne pritlačiť na ochabnuté partie a prekrviť ich dotykom, prípadne preklepavaním.

Skvelým tipom na zlepšenie kondície vašej pleti a jej omladenie sú však aj tvárové masáže. Tie môže pre vás urobiť odborníčka v kozmetickom salóne, alebo to môžete skúsiť aj sama pred zrkadlom. Opäť platí, že pri nich využite vhodné prípravky – ideálne anti-ageingové a liftingové. Masážou zlepšíte prekrvenie pokožky a zabezpečíte tak lepší prienik účinných látok do hlbších vrstiev pokožky.

Kontúrovacia masáž tváre. Foto: SHUTTERSTOCK
kontúrovacia masáž tváre, relax Kontúrovacia masáž tváre.

Liftingová kontúrovacia masáž tváre

Pri tvárovej masáži je vhodné používať konkrétne prípravky, ktorých benefity pre pokožku máte overené. Základom je, aby ste masáž tváre robili na čistej odlíčenej pleti. „Nultý“ krok je teda jasný, dôkladne si pokožku vyčistite. Následne je dobré zvoliť si prípravok, ktorý používate – či už je to hydratačný krém, liftingové sérum, alebo napríklad tonizačná rozjasňujúca emulzia.

1. Prípravok naneste na vatový tampón a pohybom „pritlač-uvoľni“ ho naneste na pokožku. Pritlačením sa koža jemne napne a následne sa uvoľní, pri čom lepšie absorbuje daný prípravok.

2. Pohyb veďte od dekoltu, pokračujúc na krku, spodnej línii sánky, lícach, spánkoch a čele. Záver patrí nosu a úsmevovým vráskam.

3. Pohyb na čele pritláčaním vatového tampónu veďte zdola nahor, čím zvýšite liftingový efekt. Najprv sa venujte stredovej ploche, pritlačte tampón trikrát smerom zdola nahor, následne opakujte identický pohyb po bokoch čela

4. Pri očiach si jemne jedným prstom nadvihnite obočie a pritlačte tampón na plochu viečka. Musíte byť jemnejšia, keďže táto koža je veľmi tenká.

5. Liftingový efekt bude účinnejší pri pravidelnom opakovaní. Už po prvej masáži tohto typu však budete vnímať, že pokožka je napnutejšia, plnšia a vyzerá mladšie.

Omladzujúce sérum NCTF-Intensive od značky...
Remodelačný nočný krém Hyaluron Cellular Filler...
+2Ľahký a zároveň vyživujúci denný krém Hyaluron...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #pokožka #masáž #tipy #tvár #sérum #prekrvenie #produkt #lifting

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...