Dva jednoduché spôsoby, ako správne zistíte tón svojej pleti

Potrebujete po lete opäť iný odtieň make-upu? Máme pre vás dve metódy, ako ho hravo nájdete!

30.08.2019 07:00
kozmetika, make up, žena, zrkadlo, oko, pleť,... Foto:
Teplý typ pleti má často zelené alebo modré oči a tmavú pleť, preto sa málokedy spáli.
debata

Stále viac firiem prichádza na trh so 40 rôznymi odtieňmi make-upov. Vytvára to dojem, že je to super, no v skutočnosti to len komplikuje situáciu nájsť pre nás ten najvhodnejší. Najmä preto, že teraz sa odtiene – od chladných cez teplé až po neutrálne, prudko menia. Dokonca aj vizážisti si často kladú otázku, „aký odtieň práve mám?“ S nasledujúcimi dvoma trikmi čoskoro spoznáte odpoveď.

Metóda č. 1: Červená alebo modrá?

Vezmite kúsok modrého a červeného papiera, postavte sa s nimi pred zrkadlo a striedavo držte v ruke pri svojej tvári. Ktorá farba je pre vás príťažlivejšia? Ak je to modrá, pravdepodobne máte rada chladný odtieň. Ak červená, potom teplý. Hodia sa vám obe? V takom prípade sa pohybujete v neutrálnom teritóriu!

Metóda č. 2: Šedé tričko!

Ak ste už metódu s modrým a červeným papierom absolvovali, môžete sa vybrať testovať naostro – do drogérie či parfumérie. Na sebe však nemôžete mať hocičo! V každom prípade si oblečte šedý top! V porovnaní od ostatných farieb, ktoré sa môžu odrážať na pokožke nositeľky, sivá poskytuje úplne neutrálny základ.

K dispozícii sú tieto tri tóny:

Teplý
Teplý typ pleti má často zelené alebo modré oči a tmavú pleť, preto sa málokedy spáli. Obzvlášť vhodné sú zemské tóny a farba zlatá.

Studený
Chladný typ pleti má väčšinou svetlú pleť, ľahko sa spáli do červena. Oči sú modré, svetlozelené alebo svetlohnedé. Hodí sa im strieborná alebo zimné tóny.

Neutrálny
Sú ľudia, ktorí sa pohybujú medzi dvoma typmi, majú radi chladné aj teplé tóny. Ak váhate medzi teplým a studeným, potom určite voľte neutrálny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kozmetika #pleť #farba #zrkadlo #make-up

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...