Cibuľa, zelený čaj aj mandľové mlieko! Využite ich v mene krásy vašich vlasov

Čo pomôže na vlasy zničené slanou vodou a slnkom? Alebo vás trápia skôr vlasy bez lesku?

15.08.2019 15:00
vlasy, maska, starostlivosť Foto:
Venujte vlasom zvýšenú pozornosť počas leta.
debata

Mandľové mlieko na suché vlasy

Slnečnými lúčmi a morskou vodou poškodené vlasy potrebujú regeneráciu. Tu dobre poslúži mandľové mlieko. Po umytí vlasov ich ešte opláchnite mandľovým mliekom a nechajte pár minút v sprche pôsobiť, následne ešte umyte vlažnou vodou. Túto procedúru opakujte počas dovolenky denne. Po návrate domov môžete vlasom dopriať zábal, kde mandľové mlieko zmiešate s medom prípadne aj so žĺtkom a nanesiete na vlasy ako masku na 15 minút.

Zelený čaj pre ochranu a lesk

Zelený čaj je nielen skvelým životabudičom, ale aj prostriedkom na skrášľovanie. Keďže je bohatý na antioxidanty, dokáže prispieť ku kráse vlasov a zdraviu vlasovej pokožky. Ako na to? Stačí, ak dve čajové vrecká zalejete vodou, necháte vychladnúť a po umytí vlasov ich ešte opláchnete zeleným čajom. Takýto kúpeľ pomáha aj pri probléme s rýchlo sa mastiacimi vlasmi.

Cibuľa pre rast vlasov

Cibuľa bola v minulosti často používaným prostriedkom pri starostlivosti o vlasy, podporovala ich regeneráciu, vďaka čomu menej vypadávali. Ako na to? Šťavu z jednej cibule vytlačte a zmiešajte s vodou v pomere 1:3. Roztok potom vmasírujte do vlasov, aj na pokožku a nechajte pôsobiť 20 až 30 minút. Vlasy následne umyte šampónom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #cibuľa #zelený čaj #mandľové mlieko

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...