Prekročili ste štyridsiatku? Vaša pokožka to nemusí prezradiť

Po 40-ke začínajú byť znaky starnutia na ženskej tvári viditeľné. Pokožka stráca napätie, vrásky sa prehlbujú.

19.08.2019 11:00
pleť - pokožka - starostlivosť Foto: ,
Čo potrebuje pokožka 40-ničky?
debata

Všetko, čo má žena za sebou, sa jej čoraz viditeľnejšie podpisuje na tvári – radosti, starosti, stres, ale aj to, ako sa o pokožku staráme. Tu je zopár tipov, ako pomôcť koži k lepšej kondícii aj mladšiemu vzhľadu.

Chce to menej stresu

Prostredníctvom špeciálnych dychových cvičení dokážeme nielen zvládať lepšie stres, ale zároveň naše pľúca „napumpovať“ kyslíkom. Ten má pozitívny vplyv na prekrvenie pokožky – čo má za následok krajší a zdravší tón kože. Viac spánku a menej stresu je preto dôležitým pravidlom pre ženy po 40-ke, ktoré sa chcú pýšiť peknou pokožkou.

Regenerácia počas noci

Zrelá pleť potrebuje na regeneráciu viac času – ten jej treba dopriať počas noci. Okrem oddychu je však žiaduce dodať jej aj vitamíny a výživné látky, ktoré pracujú v prospech krásy práve počas noci. Séra urobia svoje, ale dôležitá je aj hydratácia – pred odchodom do postele si preto doprajte aj pohár vody, pokožke tak dodáte vlhkosť zvnútra, čím podporíte aj jej regeneráciu.

Lícenka ako pomocník

Pre lepší efekt, ktorý sa postará o mladší vzhľad tváre, naneste lícenku na hornú časť líc. Automaticky tým docielite mladší a sviežejší vzhľad tváre.

S matným rúžom opatrne

Matné farby rúžov, zvlášť v tmavých odtieňoch, spôsobujú, že pery vyzerajú užšie a tiež zvýraznia vrásky v ich okolí. Namiesto takýchto rúžov siahnite po lesklejších tónoch, ktoré,naopak, tvár aj pery príjemne rozjasnia, čím pery nevyzerajú „vyschnuto“.

Myslite na hydratáciu

Siahnite viac po výrobkoch s označením hydratačné, aj dekoratívnu kozmetiku voľte so zreteľom na zrelú pokožku. Viac ako púdre využívajte tekuté prípravky na prekrytie nedokonalostí pokožky. Dobre poslúžia aj rozjasňujúce bázy, ktoré vďaka jemným špeciálnym čiastočkám pleť opticky „vyhladia“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starostlivosť #pokožka #vrásky #sérum #hydratácia pleti

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....