Ako od mamy či starej mamy? 13 tipov na (poriadne) retro sandále leta

Nie sú to len masívne tenisky, ktoré svetelnou rýchlosťou preleteli v čase z 80-tych rokov do budúcnosti a stali sa hitom súčasnej módy. História sa objavuje aj v letnej obuvi.

08.08.2019 07:00
V dizajne obuvi sa veľmi často uplatňujú... Foto:
Topmodelka Shanina Shaik si užívala so skupinkou priateľov na ostrove Formentera.
debata

Inšpiráciu môžete vidieť na každom kroku. A ak patríte k dámam, ktoré sa rady stroja podľa aktuálnych trendov, potom môžete jednotlivé kúsky na každom kroku aj nosiť.

Do módy sa toto leto azda najmasívnejšie prepracoval trend sandálovej obuvi na podpätku inšpirovanej estetikou 90-tych rokov. Kreácie, ktoré si kedysi naťahovala na nôžky Carrie Bradshaw v seriáli Sex v meste, sú v plnej sile späť. Ak ste seriál pozerali pred pár rokmi, mohli sa vám scény z luxusných obchodných domov, kde hlavná hrdinka nakupovala obuv, zdať zastaralé. Najmä modely na obrazovke. Teraz sa však práve takéto kúsky vrátili v plnej sile.

Reč je o nazúvacích šlapkách na vysokom podpätku či sandálikoch s jemnými remienkami a hranatými podpätkami. V letnej móde má však miesto aj estetika dekád ešte starších. Popularita plastu v 80-tych rokoch sa pretavila do využívania tohto materiálu v dnešných časoch, zo 70-tych či 60-tych rokov sa vrátili hrubšie podpätky, platformy či napríklad detaily zapínania alebo hrúbka remienkov a zdobenie.

My sme vybrali 13 kúskov, s ktorými by ste sa pokojne mohli vrátiť aj do minulosti a nikomu by to čudné nebolo. Ale nezabúdajte, sú nanajvýš aktuálne!

Inšpirácia 60-tymi rokmi: Sandále na hrubšom...
Inšpirácia 80-tymi: Sandále na plochej...
+11Inšpirácia 70-tymi a 90-tymi rokmi: Nazúvacie...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #móda #obuv #návrat #história #trend #inšpirácia #sedemdesiate roky #osemdesiate roky #devätdesiate roky

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...