Základ pre pokožku v lete! Napojte vašu pleť, máme aj 6 tipov

Slnko, more, slaná voda či voda s obsahom chlóru. A k tomu ešte klimatizácia a striedanie teplôt či teplé noci, počas ktorých sa naša pokožka rozhodne necíti "vo svojej koži".

10.08.2019 08:00
S hydratáciou pokožky by sme mali začať už v... Foto:
S hydratáciou pokožky by sme v lete nemali váhať.
debata

Letné obdobie sa podpisuje na stave našej pleti azda ešte viac než všetky ostatné. A najmä je jeho podpis viditeľnejší. Kožu totiž viac odhaľujeme a vystavujeme na obdiv. Počas letných mesiacov by sme ju však mali určite aj dôkladne ošetrovať. Základom sa stáva pre ňu zvýšená hydratácia.

Samozrejme, nemáme na mysli vrstvenie prípravku za prípravkom, ktoré môžu vo finálnej fáze upchávať póry a zvyšovať riziko vzniku vyrážok či akné. Pleť tváre si však zaslúži hĺbkovú hydratáciu a čo sa týka pokožky na tele, tam platí, že rovnako ju treba ošetrovať a pravidelne natierať.

Dôvody azda ani netreba menovať – najčastejším aj najvýraznejším je však slnko a opaľovanie s ním spojená. Aj napriek používaniu opaľovacích prípravkov či solárnej protekcie, ktorá sa zároveň zasluhuje o ochranu kožnej bariéry a hydratovanie pokožky, je nutné kožu dodatočne vyživiť. Odpoveďou sú nielen hydratačné maslá a krémy či mlieka, ale tiež napríklad sprchovacie oleje. Tie skvelo fungujú práve pri bronzovej pokožke vystavovanej pravidelne slnku.

Hydratačné anti-ageingové sérum Hydra Global...
Hydratačný telový krém vhodný na suchú a veľmi...
+3Hydratačná pleťová starostlivosť pre sviežu a...

Pri pokožke je ideálne využiť silu hydratačných sér. Ak vyberiete jedno kvalitné, môžete ho používať ako ukážkový produkt a zaobídete sa už bez klasického krému. Namiesto neho však určite nezabúdajte na solárnu protekciu. Práve takú, ktorá pokožku aj hydratuje.

V lete by ste určite mali vyskúšať aj hydratačné masky. Pokojne aj dvakrát týždenne. Tvár sa vďaka nim znovu vypne, nadobudne jas, sviežejší a zdravší vzhľad. Skvelým pomocníkom v hydratácii sú aj hydratačné hmly v spreji, prípadne osviežujúce vody v spreji, ktoré poskytnú pleti prvý pomoc. Tie je ideálne využívať napríklad v pracovnom prostredí, kde pokožka čelí následkom klimatizácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #teplo #starostlivosť #pleť #pokožka #hydratácia

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...