Menej je viac! Pre pleť to platí určite, zhodli sa odborníci

Nejedna polička v kúpeľni aj v slovenskej domácnosti prekypuje produktami na ošetrenie pleti. Ale je naozaj dobré používať ich na tvár toľko?

05.08.2019 15:00
zima - chlad - pokožka Foto:
Koža si zaslúži jemné ošetrenie. Priveľa ingrediencií alebo produktov jej dobrú službu nespraví.
debata

Odborníci, ktorých cituje britské vydanie magazínu Vogue, sa zhodujú, že menej je viac. Určite v prípade starostlivosti o pokožku. Pod slovkom „menej“ v tomto prípade je reč nielen o množstve produktov, ktoré na pokožku nanesiete, ale aj obsah ingrediencií v jednotlivých ampulkách či téglikoch.

Ako píše britský módnik, v ordináciách dermatológov sa často objavujú dámy s podráždenou pokožkou, ktorá je výsledkom nadužívania prípravkov aj zloženia jednotlivých produktov. „Ako dermatologička vždy hovorím mojim pacientom, aby svoju kozmetickú výbavu postavili čo najjednoduchšie,“ cituje Vogue Justine Hextallovú.

Ďalším krokom je tiež hľadať produkty, ktoré obsahujú účinné látky pre pokožku, no súčasne majú v sebe málo prídavných a konzervačných látok a ich pôsobenie na pleť je tak šetrnejšie a pomáha predchádzať podráždeniu, vysušovaniu pleti či napríklad vzniku alergií.

Dôležité je tiež uvedomiť si, že pleť v 21. storočí je omnoho citlivejšia ako bola ešte pred pár desaťročiami. Dôvodom sú okrem globálneho znečistenia aj častejšie alergie alebo stres, ktorému čelíme. Určite by ste mali teda obmedziť alebo celkom vylúčiť používanie kozmetiky s obsahom alkoholu, či napríklad produktov, ktoré sú silne parfémované. Práve tieto dva prvky sa najčastejšie na koži prejavia podráždením.

Ani v prípade šetrného zaobchádzania s pokožkou však nie je možné zabúdať na čistenie. V tomto prípade platí rovnaké, musíte vyhľadávať prípravky s nedráždivým zložením, ktoré dokážu pokožku šetrne vyčistiť a zároveň ju ošetriť a dodať jej potrebné živiny.

Mnoho takýchto produktov nájdete najmä v lekárni (niekoľko produktov v portfóliu majú napríklad značky ako CeRaVe či La Roche Posay), ale na trhu sú aj špecializované kozmetické značky, ktoré sa orientujú práve na produkciu prírodnej kozmetiky s účinným a pritom veľmi šetrným zložením (Dr. Hauschka, Ringana, Herbivore).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #pokožka #ošetrenie #šetrnosť #jemnosť #zloženie

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...