Recept na mladistvý vzhľad po 50-ke? Bylinný čaj aj vitamínové doplnky!

Každá pleť starne inak, v prípade vlasov či vrások sa prejavuje genetika. Ale pomôcť sa dá telu vždy.

05.08.2019 12:57
päťdesiatka, vek, žena, pôvab, zrelá žena,... Foto:
Pôvabná päťdesiatnička nie je nič výnimočné! A na vek by sme mali byť hrdí, aj v staršom veku.
debata

Britský Daily Mail vo svojom seriáli o mladistvo vyzerajúcich zrelých ženách oslovil 52-ročnú trénerku fitness Niki, ktorej by ste hádali možno aj o 15 rokov menej. Ako prezradila, na svoj vzhľad má niekoľko trikov.

Jedným z nich je popíjanie čaju – každú hodinu v práci pije šálku bieleho alebo zeleného čaju. Okrem hydratovania tela je skvelým prínosom, že oba čaje sú plné antioxidantov a pomáhajú telu na mnohých úrovniach. Jednou z nich je aj skrášlenie a rozjasnenie pokožky.

Pre Niki sa jedným z kľúčových prípravkov pri starostlivosti o pleť stali aj vitamínové séra, ale dokonca aj vitamínový sprej, ktorý sa užíva perorálne. K nim pridala už dávnejšie aj zmes výživových doplnkov a vitamínov. Aj ona sa totiž ocitla v období menopauzy, kedy sú hormóny rozkolísané a jej telo potrebuje viac živín a dôkladnejšiu opateru.

Niki ako žena oddaná fitnesu stále cvičí. Priznáva však tiež, že po päťdesiatke už jej telo nevládze podávať také výkony ako keď mala dvadsať. Aj preto sa sústredila na kratšie tréningy, v ktorých zapája čo najväčšiu skupinu svalov a viaceré telesné partie. Bruško si napríklad udržiava plankingom a ramená zase tvaruje pomocou cvičenia s činkou alebo s vlastnou váhou. Na stehná a pozadie sa jej osvedčili kardio techniky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #cvičenie #recept #Telo #pleť #pôvab #päťdesiatka

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...