Chrániť tvár pred slnkom sa vyplatí! Máme aj 10 tipov na produkty leta

Solárna ochrana je v lete nutnosťou. Aj keď sa nevystavujete na pláži, na ochranu pleti tváre by ste nemali zabúdať.

17.07.2019 09:30
žena, pláž, opaľovanie, slnko Foto:
Opaľovacie prípravky na pleť tváre sú dnes už dostupné v ľahkých a dobre roztierateľných textúrach. A to aj s najvyššou ochranou.
debata

Dôvody asi už dobre poznáte, alebo ste o nich minimálne raz v živote čítali. Slnečné žiarenie, ktoré v malom množstve pomáhať tvoriť v tele vitamín D, má vo veľkých dávkach pramálo pozitívnych účinkov. Koža sa vysušuje, rýchlejšie starne, proces vzniku vrások sa dynamicky zrýchľuje. A azda najdôležitejším argumentom je ochrana nášho zdravia. Slnečné žiarenie totiž môže vyvolávať rakovinu kože a pred ňou nám môže pomôcť práve solárna ochrana.

V letnom počasí by ste ju mali aplikovať na celé telo, či lepšie povedané jeho odhalené časti. Ak do práce mierite v tope bez rukávov, nezabúdajte natrieť si ruky a ramená. Podobné platí pri nohách v minisukni alebo šortkách. Čo je však skutočnou nutnosťou je ochrana tváre (a rúk) – slnečnému žiareniu je vystavená takmer permanentne a mnoho žien si už uvedomilo, že predčasnému starnutiu kože môžu zabrániť aj tak, že si aplikujú ochranný faktor počas celého roka.

Situácia sa mení pomaly len v posledných rokoch. A dôvod je prozaický. Vyššia je informovanosť, edukovanosť a s nimi sa zvyšuje aj prevencia. Zároveň je to však aj pokrok v zložení produktov. Kým kedysi len málokto túžil po tom natrieť sa olejom na opaľovanie či hutným belastým krémom do práce, aby si chránil tvár, dnes sa výrobcovia snažia prispôsobiť potrebám spotrebiteliek (a spotrebiteľov).

Ochranný fluid The Broad Spectrum SPF 50 UV...
Ochranný krém Anthelios Anti-imperfections od...
+7Ultraľahký krém Ultra Light Daily UV Defense...

Základom je nepochybne zmena textúry. Opaľovacie prípravky na pleť tváre sú dnes už dostupné v ľahkých a dobre roztierateľných textúrach. A to aj s najvyššou ochranou 50+. Problémom v minulosti bolo tiež upchávanie pórov a vznik komedónov. Aj v tomto smere sa inovácie posunuli smerom vpred.

Nová solárna ochrana už póry neupcháva, dokáže bojovať s mastnou pleťou, leskom či citlivosťou kože alebo dokonca pigmentovými škvrnami. A v neposlednom rade sa ochranný faktor stáva súčasťou produktov ako sú BB-krémy, mejkapy či dokonca klasické krémy a séra…

Aj preto by ste s ochranou pokožky tváre váhať nemali. Prinášame vám 10 tipov na ideálnu ochranu pleti tváre. Galériu tipov si pozrite vyššie.

Pozrite si aj naše video o melanóme!

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #slnko #ochrana #pleť #pokožka #tvár

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...