Zbalená na dovolenku? S kozmetikou to nepreháňajte - koľko vlastne stačí?

Aj vy pravidelne pri ceste do zahraničia riešite v hlave, ako vlastne vmestíte do kozmetickej taštičky všetku potrebnú výbavu?

10.07.2019 12:00
Cestovanie na dovolenku si žiada praktickosť aj... Foto:
Cestovanie na dovolenku si žiada praktickosť aj pri výbere kozmetiky.
debata

Napriek večným diskusiám s partnerom, ktorý nevie pochopiť, na čo to všetko potrebujete, sa vám skrátka ťažko vzdáva obľúbeného telového mlieka alebo stylingových prípravkov na vlasy? Lenže, pravda je taká, že ak nechcete zbytočne platiť za nadváhu, alebo si brať veľký kufor do podbalubia, treba sa uskromniť. Existuje však niekoľko tipov a trikov, ktoré vám pomôžu.

Telová kozmetika

Dokáže zabrať najviac miesta. Práve pri nej však môžeme najviac prípravkov eliminovať. Šampóny, sprchové gély či telové mlieka sú už dnes bežnou súčasťou vybavenia hotelových izieb a dokonca aj apartmánov, ktoré sa prenajímajú v rámci služieb ako Airbnb. Ak predsa len chcete mať so sebou gél obľúbenej značky, alebo vône, hľadajte jeho cestovnú verziu. Nezabúdajte totiž, že z príručnej batožiny fľaštičku s objemom viac ako 100 mililitrov budete musieť na letisku vyhodiť. Ak takto zbalená a s cieľom ísť len s príručnou batožinou cestujete na dovolenku za slnkom, nie je iná možnosť, len si opaľovací prípravok na telo kúpiť priamo na mieste. Myslite na povolené množstvo aj pri parfumoch. Stačí vám jeden a radšej voľte balenie do 60 mililitrov. Niektoré vône sú dostupné aj v cestovných baleniach s veľkosťou 15 ml.

Pleťová kozmetika

Čo sa letného počasia týka, podpisuje sa aj na zásobe kozmetiky. V lete zvykneme používať menej produktov, čo je výhoda. Určite by sme nemali však zabúdať na opaľovacie prípravky na tvár (zvyčajne na trhu v 50 ml baleniach), hydratačné produkty a tiež jeden čistiaci. Čo sa posledného menovaného týka, dnes už je v ponuke množstvo miniatúrnych verzií produktov na odlíčenie. Hitom sú už nejaký ten piatok aj odličovacie obrúsky. Pri kréme tiež môže stačiť vrecková verzia – ide zvyčajne o objem do 15 mililitrov, čo by na 7-dňovú dovolenku malo bohato stačiť.

Dekoratívna kozmetika

V prípade líčidiel je dobré myslieť dopredu. Máte obľúbený rúž? Tak neváhajte a určite si ho zoberte. Na dovolenke tiež zafunguje bronzer alebo lesk na pery. Očné tiene sú zvyčajne zbytočné a mnoho žien sa vracia z dovolenky bez toho, aby ich vôbec použili. Zvážte si teda, či sú nutné vo vašej výbave. Čo sa týka laku na nechty, radšej absolvujte manikúru a pedikúru spolu s lakovaním nechtov pred dovolenkou.

Vlasová kozmetika

Ak vám neprekáža používať hotelový šampón, jednu ampulku máte ušetrenú. Čo sa stylingových prípravkov týka, tiež by ste sa mali obmedziť na jeden. Na trhu sú multifunkčné tvarovacie prípravky, ktoré dodávajú objem, štruktúru a zároveň ponechávajú prirodzený dojem. Skúste napríklad tvarovacie pasty alebo spreje, ktoré umocňujú dojem plážových vĺn. Opäť hľadajte balenie do 100 mililitrov.

Set Sensai Silky Bronze Experience Set, ktorý...
BB-krém Shiseido Sports BB s technológiou Wet...
+7Osviežujúci sprej Vichy Ideál Soleil na tvár aj...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #kufor #kozmetika #veľkosť #balenie #cestovná #praktický

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...