Úžasný superfood! Prečo mať olej z čiernej rasce stále poruke?

Elixír z Orientu je už niekoľko tisícročí známy nielen liečivými silami, ale považovaný za všestranného pomocníka z hľadiska krásy. Je nielen účinný, ale aj čisto prírodný produkt.

27.06.2019 12:00
koža, pokožka, psoriáza, kožné problémy, ekzém Foto:
Olej pomáha aj pri ekzémoch.
debata

Všestranný pomocník

Pikantný elixír sa získava zo semien čiernej rasce, ktorá má svoj pôvod v západnej Ázii, za silný prírodný prostriedok ho tam považujú už tisícročia. Dokonca aj mnohí lekári označili čiernu rascu za najúčinnejší prírodný prostriedok. Niet divu, pretože početné štúdie zo sveta opakovane dokazujú jej pozitívne účinky na ľudské telo. Aj islamský prorok Mohammed veril v jej liečivú silu. „Čierna rasca lieči každú chorobu, okrem smrti.“

Pozitívne účinky oleja

Spojenie cenných vitamínov, minerálnych látok, aminokyselín a éterických olejov prináša enormnú silu. Vzhľadom na pozitívne účinky sa môže používať na rôzne účely:

Zdravie
Olej z čiernej rasce je hotový zázrak. Štúdie sa zhodujú v tom, že posilňuje imunitný systém, je prospešný pri reume a stuhnutých kĺboch, môže mať dokonca pozitívny vplyv na nádorové ochorenia. Pomáha odstrániť bolesť a kŕče a znižuje krvný tlak, pomáha tiež pri alergiách, astme a poruchách trávenia. Pár kvapiek do kúpeľa môže upokojiť telo aj dušu, môže byť skutočnou zbraňou v hodine dvanástej, keď prechladnutie klope na dvere.

Pleť
Tmavý olej robí dobrú službu aj našej pleti. Jeho protizápalové, antioxidačné a antibakteriálne vlastnosti z neho robia skutočného pomocníka v boji proti poškodeniam kože. Pri atopickej dermatitíde či ekzéme pôsobí upokojujúco. Odporúča sa ho pravidelne nanášať na problematické miesta.

Vlasy
Okrem pokožky by mal olej skrášliť aj vlasy. Pokožka hlavy môže byť stimulovaná zložkami oleja a pomôcť pri tvorbe keratínu a obnove buniek na vlasových korienkoch, vďaka čomu bude hriva lesklá. Obsiahnutý biotín pomáha tiež pri rozdvojených končekoch a krehkých vlasoch, čím okamžite zlepší celkovú štruktúru vlasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunitný systém #nádcha #Astma #reuma #ekzém #čierna rasca

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....