Jar, leto, jeseň alebo zima? Ktoré obdobie je najlepšie na tatoo!

Chcete si dať niečo vytetovať na telo? Nemali by ste poriadne zvažovať len motív, ale aj ročné obdobie! Nie každý mesiac je pre tatoo ako stvorený.

25.06.2019 11:00
Ľutovať tetovanie z mladosti nie je nič... Foto:
Nie je dôležitý len motív, ale aj ročné obdobie...
debata

V niektorých tatoo-prípadoch, keď čakáte dlho „na zozname“ a náhle sa vám ozvú, že majú na vás čas, je vám odrazu jedno, aký je rok, mesiac a deň, ročné obdobie… Za normálnych okolností by ste sa však mali vyhýbať dvom ročným obdobiam, ak nechcete brániť procesu hojenia.

Čo je zlé pre hojenie tatoo?

Ide o tieto faktory:
- príliš veľa slnka
- pot a iné telesné tekutiny
- voda – more, bazén, jazero
- príliš veľa trenia (oblečenie)

Takto vyzerajú jednotlivé obdobia:

Jar a jeseň
Jar a jeseň sú, zdá sa, perfektný čas na tatoo. Prečo? Tatoo je „zabalené“ do oblečenia, ale nie príliš! Potíme sa len trochu. A na jar nie sú komáre…

Leto
Leto láka… Nič to však nemení na tom, že ide o najhorší možný čas na tvorbu tatoo. Dôvod je prostý, treba sa chrániť pred slnkom, minimálne dva týždne. Natierať opaľovací krém na „otvorenú ranu“, tiež nie je najlepší nápad. Odhliadnuc od toho sa celý čas v lete potíme, čo nie je pre proces hojenia výhodné. Zápach krvi zas priťahuje komáre. A to nie je všetko, treba sa vyhýbať aj bazénom, jazerám a moru. A to je veľmi ťažké, keď je v tieni tridsať stupňov.

Zima
Zima síce nie je taká zlá ako leto, no má jednu veľkú nevýhodu: Je zima! A preto sa obliekame ako cibule, čo pre čerstvé tatoo nie je ideálne, zvyšuje to riziko trenia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komár #slnko #krv #hojenie #ročné obdobie #potenie #tatoo

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...