Hanečka o kritike šiat Čaputovej: Iba jeden názor v hodnotení je dôležitý!

Po sobotňajšej inaugurácii sa objavilo na internete mnoho reakcií na vzhľad novej slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej. A najmä na jej šaty od Borisa Hanečku. Pozitívne, ale aj kritické.

19.06.2019 12:52
debata (35)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prehliadky... Foto: SITA, Martin Medňanský
Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prehliadky Čestnej stráže po príchode do Prezidentského paláca v rámci jej inaugurácie. Prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prehliadky Čestnej stráže po príchode do Prezidentského paláca v rámci jej inaugurácie.

Samotný autor, ktorý pred veľkým momentom víťazky prezidentských volieb z jari tohto roka poskytol pre Pravdu exkluzívny rozhovor, sa pár dní po ňom vyjadril aj ku kritickým reakciám.

„Konštruktívna kritika má dizajnéra obohatiť, pokiaľ nie je márnomyseľný. Keby ľudia videli prípravu, čomu všetkému sme museli predchádzať a ako sme zohľadňovali pohodlie či transport… Myslím si, že sme našli riešenie, za ktorým si stojím,“ vyhlásil podľa TASR pre Tablet TV.

O šaty prezidentky Zuzany Čaputovej na jej...
O šaty prezidentky Zuzany Čaputovej sa postaral...
+16Prezidentka SR Zuzana Čaputová (druhá vľavo) po...

Už pred inauguráciou uviedol pre Pravdu (video tu), že výber šiat padol na odtieň baby blue, tzv. nezábudkovú farbu. Šaty zdobila stuha vinúca sa po lodičkovom výstrihu a prechádzajúca do rukáva, ktorá symbolizovala Dunaj, vodu aj intuíciu a múdrosť. Inšpiráciou bola aj garderóba Márie Térezie, ktorá podobný odtieň s obľubou nosila.

Doplnil, že iba jeden názor je pre neho v hodnotení dôležitý, a to názor nositeľky. „Pani prezidentka mala jedinú negatívnu poznámku, a to tú, že jej je ľúto, že si ich nemôže obliecť viackrát,“ spresnil. Hodnotenie konkrétneho modelu šiat je pritom vždy záležitosťou subjektívneho názoru, podčiarkol dizajnér.

zväčšiť Prezidentka SR Zuzana Čaputová v šatách a... Foto: SITA, Martin Medňanský
Zuzana Čaputová Prezidentka SR Zuzana Čaputová v šatách a kabátiku v odtieni baby blue z modrého krepu a hodvábu, ktoré zhotovil Boris Hanečka.

Boris Hanečka navrhol pre Čaputovú sériu šiat. Okrem inauguračných či tých, v ktorých sa zúčastnila na slávnostnej recepcii v Slovenskej filharmónii, sa v jeho modeli ukáže aj pri príležitosti svojej prvej oficiálnej zahraničnej návštevy v Českej republike na stretnutí s prezidentom Milošom Zemanom.

Pôjde o model výraznej zelenej farby, ako prezradil pre Pravdu. Šaty majú inú siluetu v porovnaní s inauguračnými. Dôraz v tomto prípade kládol Hanečka a celý jeho tím na ramená.

Zuzana Čaputová bola v sobotu 15. júna oficiálne inaugurovaná a stala sa tak historicky prvou prezidentkou Slovenskej republiky.

Pozrite si exkluzívny rozhovor Pravdy s Borisom Hanečkom

Video

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #kritika #Modra #reakcie #Boris Hanečka #prezidentka #Zuzana Čaputová

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...