Meno návrhára pre prezidentku Čaputovú odhalené! Oblečie ju Hanečka

Uplynulé aj nasledujúce dni v znamení prezidentskej inaugurácie vyvolávali mnoho otázok. Jednou z nich bolo aj meno autora šiat pre prvú ženu v prezidentskej funkcii Zuzanu Čaputovú.

11.06.2019 13:34
debata (50)
Budúca prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: SITA, Braňo Bibel
Budúca prezidentka SR Zuzana Čaputová. Budúca prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Redakcia Pravdy môže (už po oficiálnom zverejnení mena) potvrdiť informáciu, ktorou disponovala dlhší čas – a síce, že autorom garderóby sa stal známy slovenský návrhár Boris Hanečka. Jeho meno sa skloňovalo v súvislosti s obliekaním budúcej hlavy štátu viackrát, ale prezidentský tím mlčal až doteraz a žiadal médiá počkať na oficiálne stanovisko.

Boris Hanečka, medzi ktorého klientky patrí aj operná diva Anna Netrebko alebo tenistka Dominika Cibulková, pripravil pre Zuzanu Čaputovú dvojo šiat. Jeden model si oblieka na akt slávnostnej prezidentskej inaugurácie a druhý, večerný model predvedie o pár hodín neskôr. Zároveň Hanečka pre Pravdu potvrdil aj to, že ho tím Zuzany Čaputovej oslovil na prípravu večernej kreácie pre prvú zahraničnú cestu novozvolenej prezidentky. Jej kroky povedú do Česka.

Dizajnér Boris Hanečka. Foto: Peter Frolo pre Fashion Film Festival Bratislava
Dizajnér Boris Hanečka. Dizajnér Boris Hanečka.

Detaily o tom, ako budú šaty vyzerať, či akú farbu Čaputová zvolí, sú tajomstvom až do sobotňajšieho aktu inaugurácie. „Skĺbil som v nich viacero vecí, ktoré sa odvíjajú od protokolu,“ uviedol Hanečka, no zároveň dodal, že na bližšie detaily a súčasne aj výsledný vizuál si budú musieť ľudia počkať až do soboty.

Jednou z podmienok, aj vzhľadom na zvyčajné júnové horúce počasie, bola vzdušnosť. Použité boli luxusné materiály, ktoré však zároveň nie sú krčivé. So stylingom a prípravou pomáhala Hanečkovi aj známa štylistka Sandra Žigová. Mená o autoroch šperkov či doplnkov zatiaľ zverejnené neboli. V prípade šiat sa špekuluje o výrazných sýtych farbách, v akých absolvovala napríklad obe kolá prezidentských volieb, ale je možné, že sa Čaputová vyberie aj celkom iným smerom.

Dôležitý je však samotný fakt podpory domácej tvorby – to, že niečo podobné má v úmysle, potvrdila už pri spomenutých volebných víkendoch. Vtedy ju obliekala dizajnérka Dana Kleinert a šperky vznikli v dielni Nataše Štefunkovej.

„V niektorých krajinách Európy ako Veľká Británia či Taliansko je to absolútne prirodzený jav, že sa politik oblieka do domácej produkcie. Pridávajú sa aj ďalšie krajiny – téma v spoločnosti rezonuje, z čoho máme veľkú radosť,“ uviedla pre Pravdu pred časom Dana Kleinert.

Budúca slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v... Foto: SITA, Martin Medňanský
Zuzana Čaputová Budúca slovenská prezidentka Zuzana Čaputová v šatách od dizajnérky Dany Kleinert a so šperkom od Nataši Štefunkovej.

Zuzana Čaputová sa tiež stala tvárou nového vydania českej verzie magazínu Vogue, keď pózovala na titulnej strane v kostýme z dielne slovenskej značky Nehera. Viac nájdete tu.

© Autorské práva vyhradené

50 debata chyba
Viac na túto tému: #šaty #móda #podpora #domáca móda #Boris Hanečka #protokol #model #inaugurácia #Zuzana Čaputová

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....