Ovos nepatrí len do stajne! Vedeli ste, čo dokáže s vašou pokožkou?

Slovko ovos asi vo väčšine z nás evokuje predstavu stajne a spokojne prežúvajúcich tátošov. Lenže, ovos môže byť aj skvelou "potravou" pre našu pokožku. Najmä, ak trpí podráždením alebo vysúšaním.

10.06.2019 09:00
citlivá pleť, žena, krása Foto:
Pre citlivú pleť so sklonom k vysúšaniu môže byť ideálnym pomocníkom kozmetika s výťažkom z ovsa.
debata

Výťažok z ovsa, najčastejšie ovsená múka je skvelý prostriedok na hydratáciu a zvláčnenie pokožky, čo oceňuje najmä pleť so sklonom k vysúšaniu a podráždeniu. Kozmetika s obsahom ovsa siateho zvyčajne pleť upokojí, skvelo bojuje pri pocitoch pnutia a lokálneho podráždenia či drobných zápalových ložísk.

Účinky ovsa spoznali ľudia už pred stáročiami a prvé jeho použitie v rámci starostlivosti o kožu, nielen tváre, ale aj tela, sa datuje do sedemnásteho storočia.

Základom, prečo je výťažok z ovsa taký prospešný pre pokožku, je fakt, že obsahuje množstvo proteínov a lipidov a tie sa podieľajú na obnove ochrannej bariéry kože a vyživení pleti. Bio ovos je bohatý aj na antioxidanty a bráni tak tvorbe voľných radikálov v pokožke.

V prípade ovsa v kozmetike je nutné upozorniť však aj na to, že niektorí jednotlivci ho nemusia znášať vždy dobre. Odborníci upozorňujú, že sa vyskytujú aj prípady, keď ovos môže vyvolať alergickú reakciu.

Zvyčajne však ide o jeho používanie v prírodnej neupravenej forme, v kozmetickom priemysle sú výťažky z ovsa v spojení s ďalšími látkami ideálnym hojivým prostriedkom na podráždenú a suchú pokožku a dokonca kožu so sklonom k atopii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #Telo #kozmetika #suchá pokožka #ovos #atopia

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...