Škoda, že sme o týchto skrášľovacích tipoch nevedeli skôr!

Neustále sa učíme. Len škoda, že o niektorých "trikoch" sme nepočuli skôr, mohli nás ochrániť pred dlhodobým poškodením, ako sú napríklad vrásky. Tu je niekoľko tipov, ako sa vyhnúť podobným chybám.

14.06.2019 11:00
shutterstock Odličovanie je dôležité, ale... Foto:
Odličovanie je dôležité, ale nemali by sme ho robiť s chybami.
debata

Vrásky okolo očí

Make up v okolí očí treba odstrániť skutočne jemne. Oblasť pod očami je totiž obzvlášť citlivá a je jedným z prvých miest, na ktorom sú viditeľné prvé vrásky. S odličovacím tampónom preto narábajte opatrne, použite radšej dva. Na jeden naneste trochu odličovacieho mlieka, druhý preložte na polovicu a priložte pod oko. S tampónom s odličovacím mliekom sa odlíčte ako zvyčajne. Pokožka pod okom ostane vďaka preloženému tampónu chránená.

Myslite na krk – kým nie je neskoro

Svojej tvári budete aj tak venovať najviac pozornosti, doprajte ju však aj iným oblastiam, krku a dekoltu. Čím lepšie sa staráme o pokožku, tým mladšie a sviežejšie vyzerá.

Objav menom dentálna niť

Pre mnohých trpká skúsenosť z čias minulých, keď sa ani tá najlepšia zubná kefka nedostala do medzizubných priestorov a zubár tieto zuby vŕtal donemoty, až kým sme sa nenaučili používať dentálnu niť. Ak ju aj vy používate denne, určite ste postrehli, že vám nepribudlo veľa nových plômb.

Doplnková starostlivosť vo forme séra

Vsaďte na sérum. Možno aj vás v puberte trápila nečistá, aknózna pleť. Rozlúčiť sme sa s ňou mohli, keď sme začali používať sérum ako základ pod pleťový krém.

Prečo je opaľovací krém taký dôležitý?

Opaľovací krém na tvár, krk a dekolt – natierajte sa na týchto miestach vždy! Slnko nám pridáva nielen nežiadúce vrásky, ale aj ďalšie poškodenia na tvári a v neposlednom rade tiež znásobuje riziko rakoviny kože.

Čo proti začervenaniu po holení

Po mokrom holení môže byť kože niekedy mierne podráždená, objaví sa začervenanie alebo svrbenie. V takomto prípade pomôže detský púder častokrát účinnejšie ako rôzne mlieka po holení, navyše zaručí hladkú pokožku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina kože #dekolt #vrásky #sérum #opaľovací krém

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...